22 12
發新話題

[WE] WE M4 OB 裝N.P.A.S 後求助

WE M4 OB 裝N.P.A.S 後求助

各路英雄俠士 小弟剛剛將套Npas kit裝上條bolt到 裝完之後 試拉隻飛機竟然不肯歸位 要大大力拉先識彈返入去 上槍打又未見有問題 未知有何方法令隻飛機能自己復位?非常感激

相.....

回覆 2# 的帖子

圖在此

另一條冇裝NPAS就無事

有勞師兄們

引用:
原帖由 nathan852 於 6-4-2014 19:05 發表
圖在此

http://i1232.photobucket.com/albums/ff37 ...
應該唔關NPAS事,正常用下用下就會咁,如果唔影響開槍其實唔理佢都得

回覆 4# 的帖子

長遠會有問題嗎?

引用:
原帖由 nathan852 於 6-4-2014 08:05 PM 發表
長遠會有問題嗎?
噴白煙,小便彈

引用:
原帖由 nathan852 於 6-4-2014 19:05 發表
圖在此

http://i1232.photobucket.com/albums/ff37 ...
樓主套NPAS係唔係連埋飛機一set過?

係的話, 問題通常出响飛機尾隻O-ring度, O-ring有機會太粗身引致回位出現阻力, 交換原裝飛機隻O-ring可以解決.
孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

回覆 7# 的帖子

唔係

係咪d飛機軌鑼絲上得太緊
M14愛好者

Guns don't shoot people,people shoot people.

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 7-4-2014 02:59 發表
係咪d飛機軌鑼絲上得太緊
有機會,上大實會啜住隻飛機

樓主係咪已試過將粒npas裝落兩隻飛機到都一樣有
咁嘅情況?確定係關粒npas事?

另下圖飛機內呢個位有無cut過?

附件

7-4-2014 11:17

題外話: ksc m4裝npas都係超緊,換返原裝o ring都係一樣,最後再換ra條bolt先好d,但係有時飛機都回唔晒

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 7-4-2014 15:42 發表
題外話: ksc m4裝npas都係超緊,換返原裝o ring都係一樣,最後再換ra條bolt先好d,但係有時飛機都回唔晒
師兄,我都有支ksc mega ar15準备换ra出嘎可調飛機組……你嘎意思系ra出嘎果套飛機組都系有d問題?請教,thx(聽師兄你甘講,我都唔敢换咯,因爲mega條bolt同普通ksc m4唔同,無替代品,只能用翻原裝bolt)

引用:
原帖由 摸盲盲 於 7-4-2014 15:51 發表

師兄,我都有支ksc mega ar15準备换ra出嘎可調飛機組……你嘎意思系ra出嘎果套飛機組都系有d問題?請教,thx(聽師兄你甘講,我都唔敢换咯,因爲mega條bolt同普通ksc m4唔同,無替代品,只 ...
其實粒野無咩用,用下用下會自己校力

回覆 11# 的帖子

已cut 依家試下放鬆粒鑼絲

22 12
發新話題