40 123
發新話題

靠警察倒不如自己負起保護自己嘅責任

靠警察倒不如自己負起保護自己嘅責任

M&P 15 sports
+
870 tactical 18.5" barrel 6+1 magazine
Winchester military 00buck

等magpul handguard 到咗就可以加槍燈

"when SECONDS count, police are only MINUTES away"

放屋企嗎?
美國咁多槍擊案,都係有支居家旁身好

引用:
原帖由 gtoray 於 10-8-2014 18:28 發表
放屋企嗎?
美國咁多槍擊案,都係有支居家旁身好
放牀邊,而家住地下嗰層驚爆格多啲  窗口對住行人路

引用:
原帖由 Tekkno 於 10-8-2014 18:32 發表

放牀邊,而家住地下嗰層驚爆格多啲  窗口對住行人路
會唔會街頭駁火ga....

如果長期放係咪load 3-5發好D,長期load 滿匣,係咪好易jam 同埋匣彈弓鬆了??
你的日子如何,你的力量也必如何

長期既話 搵隻窗拉埋窗簾 後面放個稻草人舉起m870 記得背後用射燈射住

引用:
原帖由 0o0p 於 10-8-2014 20:08 發表
長期既話 搵隻窗拉埋窗簾 後面放個稻草人舉起m870 記得背後用射燈射住
Home aloneXD

歡迎真鐡係度Show off 下就算啦! 唔好講要用來自保! 講笑都唔好!   呢味野講左就來! 真係lur口水講過.......

引用:
原帖由 rho837 於 11-8-2014 02:28 發表
歡迎真鐡係度Show off 下就算啦! 唔好講要用來自保! 講笑都唔好!   呢味野講左就來! 真係lur口水講過.......
美國有D地方係比ga wor
講明可以開槍打死入侵者

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-8-2014 19:18 發表
如果長期放係咪load 3-5發好D,長期load 滿匣,係咪好易jam 同埋匣彈弓鬆了??
應該唔會...其實我啲夾入得十發,加上枝槍有magazine lock ( bullet button )要reload 好煩,所以我主要都係靠870 做primary

引用:
原帖由 rho837 於 11-8-2014 02:28 發表
再講過

雖然大學鎮治安ok 但入屋偷嘢真係好常見...
   我平時點都鎖門鎖𥦬都係都唔係太安心...啲門一踢就應該開到..
諗緊買唔買tazer 好咁樣就唔洗下下都用鐵

信唔信邪都係自己! 好多年前我因支92FS而走去做part-time實Q! 我同個同事(.357 Magnum)發燒友! 一齊拍擋了兩年! 大家成日口邊講笑自保...還擊..BA BA BA.....講笑講到比別一個同事"小", 比佢講中"呢味野好邪一講就來!" ! 真係一講就來料! 之後個過氣拍擋十年前終於比支黑市手槍打死!

當時乜出得牌既軍用款式長短火都有.......自出事後就睲了送走曬啲槍! 好快回流揾餞! 忘記背後!

回覆 12# 的帖子

咁邪!? ...

好似我咁囉,成堆槍放晒喺床邊,房入面所有櫃筒都有起碼一把刺刀。

附件

11-8-2014 13:00

回覆 14# 的帖子

師兄咁多槍同咁$$$好應該買個safe !

40 123
發新話題