18 12
發新話題

古董Aimpoint

古董Aimpoint

早幾個月喺"醫悲"bid左支古董Aimpoint-electronic MarkIII, 托美國嘅朋友帶返香港比我,今日終於到手.............

http://www.aimpoint.com/products ... 1e3bd9469ec2d4a1a9c

此鏡年代久遠,198x年嘅產品,使用兩粒LR50電池,原裝調較上下左右制嘅cover已經無左,搵左兩粒copy紅點鏡用嘅頂替. 入手價大約6xx,可謂平價玩真品

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

Mgc acepoint 始祖

古老鏡! 用料好正!

呢枝真品

講開老鏡我都有枝上M16手揪ge準直式,哂屎絕對細過T1!
過兩日post相

J版主玩埋鏡

裝係邊到?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-9-2014 22:31 發表
J版主玩埋鏡

裝係邊到?
我唔識玩鏡, 見平買返嚟收藏下啫

早排喺E灣見到樓主呢款鏡都有衝動想入,不過手上又無槍襯佢所以作罷。
我都分享吓玩過嘅古董Aimpoint鏡

Aimpoint 5000

Aimpoint 3000

ching 想請問那裹買倒那電池 thx

引用:
原帖由 geoprotex 於 8-9-2014 09:59 發表
早排喺E灣見到樓主呢款鏡都有衝動想入,不過手上又無槍襯佢所以作罷。
我都分享吓玩過嘅古董Aimpoint鏡

Aimpoint 5000
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamai ... ak-xaf1/v/t1.0-9/54 ...
我都未諗到點襯,不過落手抽好似幾好睇

附件

8-9-2014 11:23

引用:
原帖由 teru 於 8-9-2014 10:55 發表
ching 想請問那裹買倒那電池 thx
我喺18/F買,好似$6X一粒。

引用:
原帖由 jacko 於 8-9-2014 11:23 發表

我都未諗到點襯,不過落手抽好似幾好睇
賣Aimpoint 3000俾我個鬼佬話佢枝鏡之前係俾Desert Eagle用。
樓主呢枝裝上左輪或1911 6"應該都幾有味道,不過咁長嘅rail mount真係唔易搵。

回覆 1# 的帖子

支古董鏡好有味道.  

各位覺得用加高骨咁裝好唔好???

都係用落SMG襯啲

附件

9-9-2014 23:48

18 12
發新話題