51 1234
發新話題

[WE] BCM JACK CARBINE

BCM JACK CARBINE

為左JACK CARBINE,你可以去到幾盡?

自己砌一支人無我有的玩具氣槍,一向係好多槍友的印以為傲的事情。自從由一個友人口中得知JACK CARBINE呢一支潮爆AR之後,係youtube睇左好多短片,鍾意隻色,同條骨。當然好大原因係中左travis haley毒啦。
https://www.youtube.com/watch?v=MwomoGLQkSI
https://www.youtube.com/watch?v=nZjlxxPUQp4
同朋友分享我的計劃時,竟然話,人人都砌緊JACK啦,有咩特別wor。
哈哈!好就等我砌一支完美版出嚟先得。

點先係完美?當然係睇得又打得啦!用咩系統先打得呢?
JACK CARBINE 係以BCM的AR15為基礎的一支mid-length gas system carbine。

只得單發,原始設計係無連發功能的,亦無auto sear pin的小洞。 不過打GBB玩具槍,只有單發邊好玩㗎?我又一定接受唔到外觀有個咁大的瑕疵(多個窿)。
哈,又便宜又穩定的WE系統即時出現係我的腦海中。

點解WE系統?如果話jack carbine係single shot only,打auto咪毀滅幻想?
哈,幻想你支WE M4 係Low Shelf下身 for RDIAS Installation - Installation of a registered drop-in auto sear allows weapon to fire on full automatic。咪得lor 哈哈!

首先,RA tech 空白鍛造身!給kono arms send去日本做cerakote Disruptive Grey 同全部深淺刻!歷時成個幾月,hmmm,值得!

Geissele SMR MK1 rev A,真係可遇不可求!係量產JACK CARBINE的專用骨。

Damage Industries End Plate!忠於原註,cerakote 埋佢!當然唔少得就係D loop QD 扣啦!

ALS trigger,用銀色paint marker 上色!哈哈!

BCM marking Troy 前後BUIS! Haley Strategic WML 同mount!BCM mod1 grip!MAGPUL Enhanced Trigger Guard!

B5 system 尾柄! 十分好看呢!VFC WE M4用外管!唔可以有軍版外管的 M203 mount位.

Dytac BCM 星gas block!

QRF幫手完成9吋mid length gas system!大功告成!!

落場實戰,當然係加上Aimpoint T1,配Larue LT751,full cowitness mount!

我的全美版本JACK Carbine 玩具!打得又睇得!羨慕吧!很想要吧!哈哈。

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 金錢,執著,心機缺一不可! 13-10-2014 23:52
  • gtoray 金錢 +30 金錢,執著,心機缺一不可! 13-10-2014 23:52

ching~成支砌左幾$?唔計T1

流晒口水

回覆 2# 的帖子

雞幾,細數唔記得了,儲齊parts,等等等係最難的。

其實BCM JACK CARBINE係咩黎

段片我有睇,CHING支M4真係一模一樣~但O係維基搵唔到BCM係咩

回覆 7# 的帖子

http://www.bravocompanymfg.com/
bravocompanymanufacturing, a brand of AR just like others
seems to have good quality. It get real popular in the recent years.

毒到核爆

Geissele 的鋼nut真的太正了,做工

正到冇朋友
Are You Ready ?!

利害利害..錢都係其次..

真的好執著的project,利害

多謝各位師兄認可!自從完成這個project之後,好空虛。
冇咩靈感又唔知道下支砌咩。一屋AR,AK GBB,快啲出G3,FAL就好了。

完美

51 1234
發新話題