發新話題

[WE] MK18MOD0終於完成啦

引用:
原帖由 loveless 於 13-3-2015 15:50 發表
題外話..
RAS 與RIS 結構唔同,
兩者中RAS 是較精確及結實,
KAC生產RAS精確度係唔超過2 MOA既差誤.
而精確既代價, 係限制左槍管在導氣孔後直徑需要是在 0.835" 至0.855"範圍之內, 不然裝唔到.

相反RIS 對比雖 ...
又知多些資料了,多謝 loveless 及眾師兄指導!

引用:
原帖由 goodsmile 於 5-3-2015 14:19 發表

肥仔吾算難揾姐~
在(醫悲)一個全新的 SW02 switch 要USD20O
即使用過的也要USD125,電筒巳有,我差這個還未到手。

引用:
原帖由 Willard 於 14-3-2015 16:04 發表

在(醫悲)一個全新的 SW02 switch 要USD20O
即使用過的也要USD125,電筒巳有,我差這個還未到手。
有時...呢D已退役既野..中國...反而有大把...
雖然價錢唔會平得過醫悲好多, 但運費就平得多.

當然, 大把人又會話中國只有假野

引用:
原帖由 loveless 於 14-3-2015 16:16 發表

有時...呢D已退役既野..中國...反而有大把...
雖然價錢唔會平得過醫悲好多, 但運費就平得多.

當然, 大把人又會話中國只有假野
被師兄一言驚醒,往祖國一查就找到了,
少許使用痕跡的約六舊。

嘩...師兄好執著喎
小弟想砌支MOD0
打算就住相對容易搵到既配件黎砌
不過有財力的話執著自己鍾意既野真係幾過癮

純粹路過
MK18 MOD0雖然唔係心目杯茶, 不過佢確實顯示左MWS模組化武器系統既優點, 以M4 upper配上M16 Lower
可惜玩具槍廠商們似乎响細節位上經常出錯, 特別係字型方面, 以致得出"神像態不像"效果
附上實槍MK18 MOD0圖片, 可發現市面上成槍最易出錯就是marking字型

附件

14-3-2015 19:52

孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

引用:
原帖由 dickyan28 於 14-3-2015 19:52 發表
純粹路過
MK18 MOD0雖然唔係心目杯茶, 不過佢確實顯示左MWS模組化武器系統既優點, 以M4 upper配上M16 Lower
可惜玩具槍廠商們似乎响細節位上經常出錯, 特別係字型方面, 以致得出"神像態不 ...
有個更明顯我覺得係白字個框...勁粗...一睇就知錯...唔敢買

引用:
原帖由 FunggI 於 14-3-2015 19:40 發表
嘩...師兄好執著喎
小弟想砌支MOD0
打算就住相對容易搵到既配件黎砌
不過有財力的話執著自己鍾意既野真係幾過癮
其實我也受限於"筆直",用千多元只換走粒掣一定不會了,
唯有四圍查看剩餘物資,人棄我取,既環保又省錢。
有時小許執著+撞板慢慢又學到嘢。

引用:
原帖由 dickyan28 於 14-3-2015 19:52 發表
純粹路過
可惜玩具槍廠商們似乎响細節位上經常出錯, 特別係字型方面, 以致得出"神像態不 ...
把配件續件裝上,越發像樣。
可惜一望蛇蛇刻印,隔夜飯都嘔出!
槍身刻印有如畫龍點睛,希望盡快改善它。

還有個小問題想請教各位師兄,網上爬文得悉VFC的AN/PEQ-15頗精細,
但缺點是膠質較軟容易凹陷變形,是否屬實呢?

引用:
原帖由 Willard 於 15-3-2015 09:27 發表

還有個小問題想請教各位師兄,網上爬文得悉VFC的AN/PEQ-15頗精細,
但缺點是膠質較軟容易凹陷變形,是否屬實呢?
你揾既會唔會係PEQ2 或 LA-5/PEQ 呢?
如果要做足, o甘最神髓就係o個pelican 盒

引用:
原帖由 loveless 於 15-3-2015 12:07 發表

你揾既會唔會係PEQ2 或 LA-5/PEQ 呢?
如果要做足, o甘最神髓就係o個pelican 盒
在考慮其他款式與配件配搭的可行性。

如果這個可配合蛇牌的話
http://www.runinworkshop.com/product_detail.php?product_no=81#2

引用:
原帖由 Willard 於 15-3-2015 17:10 發表

在考慮其他款式與配件配搭的可行性。

如果這個可配合蛇牌的話
http://www.runinworkshop.com/product_detail.php?product_no=81#2
我係平面設計出身的,
只可以話,
不論BCM 或呢隻 Colt,
做稿o個位似乎冇乜要求,
字體字型闊窄字矩行矩
全部應要注意既細節都做得非常強差人意..

引用:
原帖由 loveless 於 15-3-2015 18:04 發表

我係平面設計出身的,
只可以話,
不論BCM 或呢隻 Colt,
做稿o個位似乎冇乜要求,
字體字型闊窄字矩行矩
全部應要注意既細節都做得非常強差人意..
重點應在係咪跟足真品
而唔係以平面設計角度睇?

其實我都有注意到,無奈......

引用:
原帖由 gtoray 於 15-3-2015 18:33 發表

重點應在係咪跟足真品
而唔係以平面設計角度睇?
當時做稿那位似乎對字體闊窄, 字矩及行矩都不太敏感

但這不限於香港, 番邦夷人雖然本能上可能對typography要求高一點, 做法又會謹慎一點..
不過到頭來都係會串錯字...
http://www.ak47.net/archive/topic.html?b=3&f=123&t=573117

發新話題