發新話題

[WE] MK18MOD0終於完成啦

引用:
原帖由 garyyanykw 於 8-3-2015 10:19 PM 發表
本身有laser marking做唔到,除非我自己打咗沙做埋色先得
你噴完沙搵佢地做,做完自己噴黑色唔得咩?

回覆 46# 的帖子

自己噴返色會唔會好易甩呀?
Are You Ready ?!

引用:
原帖由 garyyanykw 於 9-3-2015 12:03 PM 發表
自己噴返色會唔會好易甩呀?
噴薄d,噴完一層用風筒吹,干左再噴一層,去到4,5層就會好少少

回覆 48# 的帖子

唔該Ryan兄,咁我搵其他嘢做吓實驗先
Are You Ready ?!

rYaN 兄 ~ 好ㄧ句財散人安樂 , 但無咗呢支尾襟掣之 Surefire 961c或 962c 或 951 剩尾出線真係欠缺咗特色 .......值得投資的

引用:
原帖由 hung 於 10-3-2015 11:33 PM 發表
rYaN 兄 ~ 好ㄧ句財散人安樂 , 但無咗呢支尾襟掣之 Surefire 961c或 962c 或 951 剩尾出線真係欠缺咗特色 .......值得投資的
整埋枝MK25先

看完樓主的照片後我都有上去睇板,效果真的不錯。
我那枝MK18是蛇蛇的出品,個印同實物有很大出入,
要改必須換過lower receiver方可刻字及造印,
用返蛇蛇原廠的receiver要USD240左右,埋單接近3.5K。

師傅話可用WE的CQB/R來改,但部分配件要換過,現仍在考慮中。

引用:
原帖由 Willard 於 12-3-2015 02:53 PM 發表
看完樓主的照片後我都有上去睇板,效果真的不錯。
我那枝MK18是蛇蛇的出品,個印同實物有很大出入,
要改必須換過lower receiver方可刻字及造印,
用返蛇蛇原廠的receiver要USD240左右,埋單接近3.5K。

師 ...
靚就一定蛇蛇既,不過要由頭訂身又做過真係貴到傻~
如果用WE做都OK,價錢實平,但一定冇得用蛇蛇比,
都係果句睇筆直做人

回覆 53# 的帖子

rYaN 兄好
那個MK18的白色刻印比蛇蛇的精美得多!
其實以這個價錢足可以再砌枝新GBBR玩。
而WE的外觀與質感我亦滿意,現在等師傅報價後再決定。
還有一些小問題想向師兄求教,我砌的MK18是美海軍VBSS版,
請問前擔應該用RIS抑或RAS rail 呢?
紅點是否Aimpoint Comp M3?
謝謝

引用:
原帖由 Willard 於 12-3-2015 17:18 發表
rYaN 兄好
那個MK18的白色刻印比蛇蛇的精美得多!
其實以這個價錢足可以再砌枝新GBBR玩。
而WE的外觀與質感我亦滿意,現在等師傅報價後再決定。
還有一些小問題想向師兄求教,我砌的MK18是美海軍VBSS版,
請 ...
照道理MK18應該只會用番ris?
小弟新手 想知多D

引用:
原帖由 FunggI 於 12-3-2015 18:52 發表

照道理MK18應該只會用番ris?
小弟新手 想知多D
應該是,因我枝M18在何B買,翻查該網站資料說跟槍是RAS,
但對過相片後應是RIS,我是新手感到疑惑所以有此一問。

正常係ris

引用:
原帖由 Willard 於 13-3-2015 11:13 AM 發表

應該是,因我枝M18在何B買,翻查該網站資料說跟槍是RAS,
但對過相片後應是RIS,我是新手感到疑惑所以有此一問。
比你參考下
http://www.firearmsworld.net/usa/m16/m4/cqbr.htm

引用:
原帖由 rYaN 於 13-3-2015 11:58 發表

比你參考下
http://www.firearmsworld.net/usa/m16/m4/cqbr.htm
之前,我是參照這篇文章的。
http://blog.xuite.net/gun_netmp5 ... E5%85%A5%E6%89%8B!!

多謝rYaN兄是資料  ,小弟要好好爬文惡補!

現在嘗試從台灣方面訂一個蛇蛇的無字lower receiver回來,
再拿去刻字造印,相信是比較慳錢的方法。

題外話..
RAS 與RIS 結構唔同,
兩者中RAS 是較精確及結實,
KAC生產RAS精確度係唔超過2 MOA既差誤.
而精確既代價, 係限制左槍管在導氣孔後直徑需要是在 0.835" 至0.855"範圍之內, 不然裝唔到.

相反RIS 對比雖然唔算結實, 但可安裝更幼或更粗的槍管,
寬容度比RAS高,
例如Colt 特規的好粗10.3吋管..
所以早期SEALs 寧願揀RIS...

發新話題