28 12
發新話題

[WE] WE XM177 強化一問

WE XM177 強化一問

請問各位師兄小弟想將支全原裝WE XM177 換強化件, 大家有D 咩零件/ 部位/ 牌子推介?

我主要打CQB, 唔需要大力, 1.3~1.5 夠曬有突, 10次用唔到一次FULL AUTO,
另外 BOLT LOCK 聽講係死得最快, 有咩邊隻件係最奈用?
同埋 WE M4 系彈匣會吳會好似 豬P 錦跟槍果隻預左當垃圾? 有無邊隻牌子既匣好用?

麻煩曬大家~

引用:
原帖由 dnc1872333 於 15-3-2015 17:23 發表
請問各位師兄小弟想將支全原裝WE XM177 換強化件, 大家有D 咩零件/ 部位/ 牌子推介?

我主要打CQB, 唔需要大力, 1.3~1.5 夠曬有突, 10次用唔到一次FULL AUTO,
另外 BOLT LOCK 聽講係死得最快, 有咩邊隻件係最奈用 ...
唔知WE M4 同416 同177有冇分別(但應該無)
自己兩支個bolt lock都so far so good完全無問題
彈匣方面WE自己數   用番WE
WE E家D彈匣我覺得非常可靠

應該就冇分別,不過朋友舊年年中入支177居然跟灰飛機,我年尾入支m16反而用原裝黑飛機……

引用:
原帖由 FunggI 於 15-3-2015 19:33 發表

唔知WE M4 同416 同177有冇分別(但應該無)
自己兩支個bolt lock都so far so good完全無問題
彈匣方面WE自己數   用番WE
WE E家D彈匣我覺得非常可靠
因為我從來都未玩過現代槍, 我一直都係玩2戰... 同埋支槍我訂緊仲未到手...
所以我打算一次過連埋補品一齊訂...

引用:
原帖由 poloyau 於 15-3-2015 21:31 發表
應該就冇分別,不過朋友舊年年中入支177居然跟灰飛機,我年尾入支m16反而用原裝黑飛機……
所以師兄你覺得飛機需唔需要換補品?

借題一問 灰飛機 同 黑飛機 有咩分別? 謝謝師兄解答
菜鳥一號

回覆 5# 的帖子

吾洗啦,打爛果樣換果樣……不過WE 工差大,返嚟抛光左個bolt 入面同bolt底 先玩已經ok..見過幾支新槍,飛機拉出嚟卡住,卡住咁……

引用:
原帖由 landy 於 15-3-2015 22:55 發表
借題一問 灰飛機 同 黑飛機 有咩分別? 謝謝師兄解答
灰飛機係細力D...我用M16, 约1.5J

引用:
原帖由 poloyau 於 15-3-2015 21:31 發表
講起灰飛機近排入3斤單購飛機都係俾灰飛機我
其實可以細力D係唔錯
但始終爆過飛機又要執過...都幾頭痕

小弟玩WE都係爆邊樣/邊樣有問題先換...

引用:
原帖由 FunggI 於 15-3-2015 23:24 發表

講起灰飛機近排入3斤單購飛機都係俾灰飛機我
其實可以細力D係唔錯
但始終爆過飛機又要執過...都幾頭痕

小弟玩WE都係爆邊樣/邊樣有問題先換...
我都係打算打爆先換, 只係買定先, 所以先問大家意見

飛機卡住有機會個bolt底凹左。而家bolt用類差。唔似舊時銅芯個bolt咁靚了。
菜鳥一號

引用:
原帖由 dnc1872333 於 16-3-2015 15:21 發表

我都係打算打爆先換, 只係買定先, 所以先問大家意見
我經驗唔多
但WE爆件既部份最多都係飛機...
至於要換...都揀番原裝...

回覆 11# 的帖子

直情係新槍水口未磨平就出貨……淨計bolt 同飛機,VFC 平過佢都冇佢咁差……

另一大問題係金屬...我支74U可以乜都斷, 斷HAMMER同SEAR呢D係必然,
但我可以斷到連HAMMER彈弓都斷...

不過另一方面要讚既係佢新果D夾, 真係唔錯, 我堆AK夾同二代M4夾真係冇漏過氣,
VVE呢點改善得好好
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 16-3-2015 22:57 發表
另一大問題係金屬...我支74U可以乜都斷, 斷HAMMER同SEAR呢D係必然,
但我可以斷到連HAMMER彈弓都斷...

不過另一方面要讚既係佢新果D夾, 真係唔錯, 我堆AK夾同二代M4夾真係冇漏過氣,
VVE呢點改善得好好
所以請問師兄係未姐係要換 HAMMER同SEAR, 同埋換 鋼BOLT, TRIGGER BOX SET 同埋 BOLT LOCK?

28 12
發新話題