28 12
發新話題

[WE] WE XM177 強化一問

其實要換咁多補品,跟手又要搵舖做Marking,
投資咁大,但Carry Handle 對落果個位細節都仲係錯嘅……
值得嗎?

引用:
原帖由 f22a 於 17-3-2015 13:50 發表
投資咁大,但Carry Handle 對落果個位細節都仲係錯嘅……
值得嗎?
所以了,長痛不如短痛⋯⋯
菜鳥一號

引用:
值得嗎?
其實我都理解唔到點解未打爛就要將佢換走...好地地既...

引用:
值得嗎?
因為我玩越戰直昇機師OUTFIT, 只可以用 CAR 15 或者 XM177, 豬P CAR 15 根本就係絕望...
毒蛇我又覺得好貴, 所以只好簡 VV E ...

引用:
原帖由 FunggI 於 17-3-2015 18:03 發表

其實我都理解唔到點解未打爛就要將佢換走...好地地既...
我係買定D件, 壞果時換, 吳想到時先走泥走去買, 訂.

引用:
原帖由 dnc1872333 於 17-3-2015 13:03 發表

所以請問師兄係未姐係要換 HAMMER同SEAR, 同埋換 鋼BOLT, TRIGGER BOX SET 同埋 BOLT LOCK?
M4我反而未爛過呢D位,只係飛機成日出問題
M4反而最易斷既係條CHARGING HANDLE...

VVE既AK系既火控先係死症姐
縮縮北行鳥 =口=

回覆 21# 的帖子

我都試過連斷幾條charging handle, 後來發覺原來係barrel nuts 上唔實,個hopup 座走左位向前,所以不停打斷charging handle....

換哂d件不如去TW訂支客製有花既返來仲好
新槍打壞先換未遲,最多做隻花先

引用:
原帖由 gainax 於 18-3-2015 11:30 發表
換哂d件不如去TW訂支客製有花既返來仲好
新槍打壞先換未遲,最多做隻花先
MARKING 問題我已經解決了~ 剩下既係內部強化件~

引用:
原帖由 poloyau 於 17-3-2015 23:21 發表
我都試過連斷幾條charging handle, 後來發覺原來係barrel nuts 上唔實,個hopup 座走左位向前,所以不停打斷charging handle....
果時聽另一個解釋係話佢個設計, 每開一槍都會撞到條charging handle落前面個位度,
因為佢d豆腐金屬強度太低, 撞多幾野好快就金屬疲勞就拜拜...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 dnc1872333 於 18-3-2015 17:06 發表

MARKING 問題我已經解決了~ 剩下既係內部強化件~
其實呢
小弟不才
或者係小弟概念問題
完全理解唔到樓主既諗法

小弟既概念係
你要換內部強化件...
不如全部換曬佢...
佢原裝好地地...姐係平衡到 而且有相對耐久度
假如你淨係換一兩件強化件(我當係鋼件)
內部零件每開一槍都撞擊磨擦   原本好地地硬碰硬
E家突然有一舊係撞鋼   鋼硬咁多
無咁硬個舊自然好快撞爆
遲早都係換Q曬...

所以如果師兄有財力硬是要換...不如換曬佢
小弟愚笨   不喜勿插

引用:
原帖由 FunggI 於 18-3-2015 22:16 發表

其實呢
小弟不才
或者係小弟概念問題
完全理解唔到樓主既諗法

小弟既概念係
你要換內部強化件...
不如全部換曬佢...
佢原裝好地地...姐係平衡到 而且有相對耐久度
假如你淨係換一兩件強化件(我當係鋼件) ...
多謝師兄解答, 小弟一支玩開2戰槍, 對現代槍, M4系 GBB 完全0認識, 今次係因為想玩下越戰先入支XM177,
如果原裝打到一定時間既, 錦我當然打殘先換, 只不過身邊有好多師兄講條BOLT 同 BOLT LOCK 好快壞, 所以我諗住買定先,
吳洗下次打打下爆左再特突走去搵, 訂.

因人而異,比方說我打場Game 4小時打到25隻匣,出場3次先至個bolt lock h至死。但死法有係粒bolt carry 亦有隻匣,當然隻bolt頂個bolt carry 位都會有事。我又唔係求真派所以會數蛋。
菜鳥一號

28 12
發新話題