發新話題

開套文 SAFARILAND 579 GLS™ Pro-Fit™ Holster

呢隻都想試好耐, thanks for share

引用:
原帖由 spectra 於 11-8-2015 10:37 發表
By the way, any good recommendation for a good hard plastic mag belt holder for FN57 mags?
之前BladeTech好似有做,可以fit到5-7同埋Desert Eagle
但而家可能已經冇左

而家最常見既做法就應該係自己搵人做Kydex匣套
但就唔洗諗共用,同埋會貴

我自己就用HSGI Taco算數,乜春都裝到

引用:
原帖由 Dave 於 6-6-2016 10:45 發表

請問fnx 上埋rmr 會否頂住插不入?
其實我根本唔認為呢個鎗套可以俾FNX用到....

引用:
原帖由 Dave 於 6-6-2016 12:16 發表

可能係我自己既問題……draw唔到鎗

太緊?
可能係我自己既問題……draw唔到鎗

引用:
原帖由 Dave 於 6-6-2016 12:16 發表

太緊?
緊係緊左d, 但如果淨係緊都唔係太大問題, 最大問題係draw鎗不順
小弟唔係好識點講, 影左幾張相, 唔知ching睇唔睇得明

首先係Marui M&P, 完全fit個套
留意下當小弟grip實枝鎗後, 中指同解鎖制既位置

之後係VFC FNX Tactical, 首先已經可以見到鎗套被枝鎗逼開左少少
同樣地留意一下grip實枝鎗後, 中指同解鎖制既位置

最後, 再比較一下兩枝鎗trigger guard底部同解鎖制之間既距離
(先Marui M&P, 後VFC FNX Tactical)

引用:
原帖由 Dave 於 8-6-2016 00:10 發表
今日問朋友借左支fnx 45 來試套,確實係要將579 的兩口螺絲鬆開才可順利抽插,
如果完全不扭鬆的話是插得太緊,而較鬆左之後,在不插槍狀態下,中間lock 槍的「膽」亦會左右搖動可響 ( 插了槍當然是很緊不會響 )
至於draw 槍,在下手大不覺得中指會掂不到lock 槍制,尚可。

整體而言不算太fit ,但較鬆後仍可使用,只是鎖定位置搖晃感覺麻麻,如果很介意的話,可以拆了槍套,在鎖定位置堆一片海棉或是一小段彈弓,
將內膽頂向左邊,可減少噪音。然而撇開這一點,插好支fnx 45 後算是十分穩固,而且亦剛好影響不到紅點位置,個人是接受的。 ...
可能係我手指唔夠粗....係鎗鋪試既時候見枝鎗的確入到lock到, 上左belt之後先發覺有此問題
好彩579有好多鎗都啱插, 雖然最想既FNX Tactical用唔到, 但總不至於浪費, 而且Safariland GLS系列既鎗套, 個人認為點都要買番個

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 8-6-2016 00:34 發表

我都有e個問題

所以我而家習慣插到最入先, 中指再伸出少少等個制好禁d, 拔槍果陣快少少就可以解決中指唔夠"肥大"既問題

如果堅持中指都要放grip 住支槍, 咁要拔得好快先得
所以我10次只有3次成功draw鎗

引用:
原帖由 kongchak 於 10-6-2016 18:19 發表
已修正. 感謝~ 我意思係對於用一種貴既材料(kydex)去做一個唔洗用kydex去做既槍套. 我諗係對kydex使用既一種退步
呢d思路都幾得意
人地俾靚d料嚟, 做到more then enough反而叫退步?

我都唔敢話你錯,係唔知點解d產品會愈退步愈好用,愈退步愈多人買咁得意啫

我又唔係好明咩叫Kydex既可塑性
同埋唔知以前有咩Kydex鎗套係人地copy唔到

發新話題