34 123
發新話題

分好唔分好

分好唔分好

估唔到自己終有一日要黎呢度

其實就煩緊分唔分手好
我就同個女仔都係第一次拍拖, 就黎拍夠兩年

當初我追佢, 食過一次飯就冇左下文,
去到一年之後, 因為搞活動關係又多返聯絡.
佢又忽然應約, 咁就一齊左

當初拍果一年其實我係鍾意佢多過佢鍾意我好多
我種感覺係我同佢一齊左之後先追佢.
黃子華話鐵達尼極限, 我個浪漫turbo就開足左一年.

但佢之後去左一個月exchange, 我就完全退左燒
事因其實我係果種日日想見既人, 你叫我一個月見唔到佢我當時係辛苦到癲.
之後返黎就已經冇曬發燒既感覺.
開始記得返起以前自己一個人果時係咩感覺

當個人退左燒, 就開始發現對方原來都有幾多野唔啱自己.
(當然我自己都係仆街既, 當初真係就得佢太多)

多左野嘈, 我又講多左自己想點
中間都鬧過幾次大交
愈相處得多, 就愈俾佢hurt得多

去到宜家, 我同佢個關係就已經完全相反左
佢鍾意我多過我鍾意佢.

佢個人轉數就好慢下, 好唔細心, 唔係幾識聽人講野/安慰人.
循規蹈矩, 冇咩好奇心, 冇信心
但佢近來真係好努力去為左我而改 (e.g. 唔講咁多野/ 見我唔開心會俾我靜下先)
當然啦, 話就話改, 但搞左成年都係冇咩大分別
我叫佢不如試下追返我, 氹左我一兩次就以後都冇左件事

有時我就諗, 萬一唔小心搞大左佢個肚, 咁就一世
我自己又接唔接受到同呢個人一齊呢?

去到宜家好理性咁諗我同佢性格其實真係唔係幾夾
我自己對周圍人講咩好敏感, 好需要人安慰, 對新野好好奇 (我認我係個八婆黎)

之前好多時嘈/唔開心都係因為佢亂講野/ 做埋d野令我覺得佢唔care我

去到宜家, 就算佢就我, 學去陪我都好, 我已經冇左果個feel

老實講我自己對初戀都有過好多幻想
但到呢一刻我又覺得如果真係唔鍾意人係唔係唔好阻住佢同自己.

我同佢都係23歲, 大學開始一齊到宜家出黎做野.

之前有諗過出軌, 但最後都stop左自己, 都肯定唔會出
宜家諗既, 都只係繼唔繼續落去, 如果分左, 都應該係自己一個人行落去.

對我黎講最大既關口係覺得對佢唔住同拎左佢第一次

唉...

頭香,聽住歌先。

是誤會或是彼此欠缺默契
從前情濃如酒卻遇著防衛
今天的你已是鉛華盡洗
回我身邊不過我當初的愛已漸逝
滴著淚問什麼因素錯誤計
情人能重逢心卻未獲連繫
今天的你已像完全陌生
就算始終不變一般的美麗
情已逝你當初傷我心令我悲淒
不得不放棄柔情何時已消逝
沒法可重計
http://m.youtube.com/watch?v=byNPR1OoC2U

認真閱讀中。。。

我叫佢不如試下追返我,........C兄你無諗野化?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-9-2015 12:24 發表
我叫佢不如試下追返我,........C兄你無諗野化?
自我幻想,幻想各種生活方式。讀書時校園生活就係充滿各種幻想,出嚟社會做嘢就一切事物都變得殘酷。

路人丙不負責任結論:
結得婚了

師兄感情由濃轉淡我相信大把人試過,當一對男女初開始感情肯定有啦,日子耐左係會淡下來,但不表示不再愛對方而係愛情巳經升華至親情。
而你所講既情境我感覺係一開始就盲目地去追求,為左討好對方而百般千就,對對方不了解。
長話短說,感情不能勉強,勉强一齊他日有孩子就更麻煩了。你諗清楚勿害人害己。
FBC1

引用:
原帖由 loveless 於 12-9-2015 12:35 發表
路人丙不負責任結論:
結得婚了
不錯的結論,
我同老虎每隔兩三個月就吵次大獲,日子都係咁過。
依家老虎仲得閑到玩計日子,玩計下幾時到第七年。

簡單, 你已變心

引用:
原帖由 FBC1 於 12-9-2015 12:42 發表
師兄感情由濃轉淡我相信大把人試過,當一對男女初開始感情肯定有啦,日子耐左係會淡下來,但不表示不再愛對方而係愛情巳經升華至親情。
而你所講既情境我感覺係一開始就盲目地去追求,為左討好對方而百般千就,對對 ...
很好!認同

陳奕迅有首於心有愧,值得聽!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

...長痛不如短痛...經驗之談

Hi 我係樓主

話說叫佢追返我呢樣野我知好多人都接受唔到.

之前我俾人玩過兩次幾甘既, 次次都係全力付出又冇回報
已經驚左再付出

到開頭拍果時叫做忘記左, 但一淡左就發覺又係付出好多但冇乜回報咁.
佢問我可以點算, 我咪咁答

我只係相信關係呢D野係雙向姐, 我都知個世界唔係咁, 但我努力緊囉:0)
如果失敗...咁我只好自己一個人

你想要乜回報?
只係你有付出而對方無?
你出左D乜?精……力……
FBC1

你咁講話付出多……你可以考慮向對方索償渦。
FBC1

中出兩年先飛算好好仔了,唔洗內疚WO,你都係想聽呢D 姐

變心何需多言,何需將責任歸在對方身上,你是男的,對方是女的,她比你弱,分手已夠慘,還要唱對方格衰?

是男人就狽番責任,SORRY 我已經不愛妳,我想分開比較好。

女人很清楚你的心有沒有變,不要以為對方不知,只是不死心而已。

做番個男人,一係一齊,一係分開,唔好拖泥帶水,女人沒太多個「兩年」給你拖。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

34 123
發新話題