發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 gainax 於 28-11-2016 01:42 發表
其實而家gbb AR全鋼同真鐵應該差唔多重因結構近似,
可能真鐵AR前節更重, 因M4A1用粗直徑外管,Mk12個長度加哂堆配件同長鏡用伸縮托可以當舉鐵了, 我支m16A4只係豬皮亞内件鋼前
節都重到唔想成日托住   ...
真管鋼水應該好多玩具
應該真鐵個頭更重

以前岩岩開始打game就舉槍舉到死 返到屋企手都舉唔起
依家知應舉則舉

引用:
原帖由 clay82 於 27-11-2016 23:23 發表

請教一下
邊度可以買到zparts管啊?
如果淨外管, 紅娘我見佢IN STOCK

回覆 900# 的帖子

係, Z-parts 條外管全鋼真係好重手, 如果用來打GAME, 一定手臂越來越粗
對於香港人無可能有珍鐡MK12玩, 又想用來收藏, 或齋打靶, 越近真鐡就越HIGH

而家CG大約係RECEIVER最前位置, 都OK

回覆 901# 的帖子

真管好似係冷鍛?咁實比玩具硬淨好多,玩具外觀鋼件只質感做到似樣就Ok反正主要自hi  ,落場都係原裝外皮夠輕算又慳錢

回覆 903# 的帖子

成套Mk12齊配件唔知有冇6kg? 連多3至4夾加埋裝備都幾重下,
上次打game方仗M4加鏡連4夾都有6kg打左半日已經唔想托住支野,
最尾連鏡都拆埋反正遠打唔準, Mk12都係做狙定點精準射擊實際以馬記系統最啱裝配

回覆 904# 的帖子

落場我實用膠身, 粗玩, 輕, 最重要反而要夠準, 或夠掃都得
頭先比較下重量
MK12 with scope, mag  =  5.1kg
rare arm SR25 鋼外管版 with copy m3, 9-13inch bipod mag no shell,  = 5.4kg
VFC SR25 with Leupold M1, harrie engineering  9-13 inch bipod, mag = 5.2kg

仲諗住Rare arm 支嘢會重好多, 因為佢材質應該最近似真品, 鋼內構, Bolt, 外管, 不過應該輕咗係個彈匣上面, 就算入滿十飛, 鋁彈殼都唔重得係邊

回覆 906# 的帖子

望到都覺重

引用:
原帖由 gainax 於 28-11-2016 22:50 發表
望到都覺重
係呀, 真係好重

支SR25係比朗哥毒一毒, 比支上好鋼管的SER25我抖一抖, 即時中咗毒 過幾日走去換管

回覆 909# 的帖子

換v記個支?  玩過鋼管鋼件真係返唔到轉頭, aeg年代連除左前節全鋼,D小零件都換哂鋼 睇下幾時有廠出哂成套小零件一次過換走馬記D亞鉛

引用:
原帖由 gainax 於 29-11-2016 15:57 發表
換v記個支?  玩過鋼管鋼件真係返唔到轉頭, aeg年代連除左前節全鋼,D小零件都換哂鋼 睇下幾時有廠出哂成套小零件一次過換走馬記D亞鉛
Rare Arm  果支, V記暫時未有人出

忘了上傳Zpart 滅聲相片,刻字十分清楚

想請問hopup膠有需要換嗎?
同埋有必要拋光個bolt先嗎?

玩開台仔槍 唔知呢支洗唔洗執執

引用:
原帖由 Jonny.R 於 2-12-2016 12:17 發表
想請問hopup膠有需要換嗎?
同埋有必要拋光個bolt先嗎?

玩開台仔槍 唔知呢支洗唔洗執執
想請問hopup膠有需要換嗎? NO NEED
同埋有必要拋光個bolt先嗎? NO NEED
唔知呢支洗唔洗執執 > NO NEED

發新話題