發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 L119a1 於 22-11-2015 00:19 發表
咁咪好囉

H&K family please
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

各有各發展其實先係好事, 當初井成被插到菊花飛起,雖然產品令人唔多滿意,但如果冇佢出現市面好難玩具槍都發展到用鍛造,
20年前玩緊馬記斷耳膠身邊個會諗到今日靚靚鍛造身係自己手上玩到? 好似V記,我好鐘意佢包裝上句"no compromise"
如果當初因為搵錢是但出GBB但求穩定,今時今日都冇平靚正2015版同迷版,所以每間都各有發展,咁大家口味都可以滿足

其實AEG同GBB都己經分開玩,而家GBB再分又乜像真派又性能派覺得好似有D多餘 , 好產品用心設計自然有人欣賞, 我兩邊都支持

引用:
原帖由 gainax 於 22-11-2015 10:03 發表
各有各發展其實先係好事, 當初井成被插到菊花飛起,雖然產品令人唔多滿意,但如果冇佢出現市面好難玩具槍都發展到用鍛造,
20年前玩緊馬記斷耳膠身邊個會諗到今日靚靚鍛造身係自己手上玩到? 好似V記,我好鐘意佢包裝上句 ...
當時我都是馬記膠身M4 玩起,果陣新仔其實冇特別在意膠同金,
之後見人換我換,換左千幾銀金身金骨,果陣超有型裝條SR25 骨落M4 度係得的... 四不像...
學無前後達者為先,AEG 都唔係馬記第一個開發的,但馬記2 號波箱是大幅簡化最少零件做齊哂上彈同單、連擊發,
用到今日,廿年都有。

VFC 其實係我其中一間喜歡的台廠,應該都捐獻左萬幾蚊比佢鋪地磚。望就望佢繼續做得好。

至於AEG 同GBB 分開玩,有人話係真實跟超時空武器要分開不同層次,但個人意見,說穿了就是性能差,
否則真數GBB 應該同玩具數分開玩,真HAMMER 應該同假HAMMER 分開玩,全行程應該同半行程分開玩,有加真件應該同原裝分開玩。
如果AEG 是30 發限制,而準度同GBB 是百分百一樣,一齊玩又有何不可?正如波地鬥波,有冇聽過話著拖鞋唔比打的?
本身WARGAME 就是小眾玩意,真的沒太多本錢去分門別類。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

回覆 90# 的帖子

馬記其實從AEG年代開始都係生產實用穩定既氣槍佔市場
所以只要佢既產品一路保持穩定實用,咁一定可以佔返一定既市場比率,除非市面抄佢又平過佢靚過佢先冇錢揾
日圓低水位明顯係日本槍又可以佔返一定既市場,今次定價仲唔貴,當初仲以為4K以上,而家正價二千尾唔入等日圓回升就DUP春

食完花生!我要時間處理手頭上一大推GBBR!

到時候! 兩支Marui M4 搞掂!

引用:
原帖由 Dave 於 22-11-2015 10:13 發表

當時我都是馬記膠身M4 玩起,果陣新仔其實冇特別在意膠同金,
之後見人換我換,換左千幾銀金身金骨,果陣超有型裝條SR25 骨落M4 度係得的... 四不像...
學無前後達者為先,AEG 都唔係馬記第一個開發的,但馬記 ...
support!最緊要開心

我都好開心無人歧視我玩膠槍

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-11-2015 10:46 發表

咁洗唔洗出翻個CGF膠幣(有你半邊大頭)來記念你一代鋼膠手工藝師, SOSEEFULL

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-11-2015 10:46 發表

可能因為X刀費事比

引用:
原帖由 Tango1997 於 22-11-2015 12:54 發表

可能因為X刀費事比
可能啦

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-11-2015 14:33 發表

可能啦
SO 兄整番個支持膠身戰線啦,
簡稱支膠線
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

我熱情洋溢咁促進膠金共融,竟然俾你地抽到遍體枯乾...何其性之忍耶!

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-11-2015 19:05 發表
我熱情洋溢咁促進膠金共融,竟然俾你地抽到遍體枯乾...何其性之忍耶!
枯乾

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-11-2015 19:05 發表
X盡人亡?
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

又俾人抽啦

《河湟有感》司空圖

發新話題