發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-11-2015 20:03 發表

吓?!原本GBB都吾夠真?
gbb唔跳殼bor

但gbb玩到鍛身又有6061鋁

引用:
原帖由 ayaka 於 1-12-2015 19:51 發表
RA出鍛身
本身個身都cerokate左
換唔換身真係有d難取捨

引用:
原帖由 gainax 於 19-12-2015 00:34 發表
其實本身都算唔錯,只係吹得太多又否定所有問題變去玩家到,咁市場只會反效果,最緊要其實係態度, 好似其他牌子有邊個初初冇問題冇評論,到而家係背後不斷低調改進至現在成功先累積到一班忠實支持者
如果馬記做得差一樣 ...
今次真係誠意之作,
設計、價錢、用料都係好得
台仔仲拎枝方仗出黎死撐話性能有得比

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-11-2016 08:34 發表
報告一下
最後我都係揀咗Zparts 鋼管, 因為收藏自high為主, 質感行先,
真係重過鋁好多, 但十分正

配埋Zparts 滅聲器

直於換管, 開頭我用原廠, 無可能玩到, D彈有幾粒 ...
想問下師兄個前節搞左幾錢呢?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-11-2016 21:55 發表

成三千銀.. 因香港搵唔到貨
好貴
夠買枝vfc mk12

引用:
原帖由 gainax 於 27-11-2016 23:57 發表
咁值啦, M記個份用V記件冇連滅鈻管都215美金, z零件鋼管320美金成份質數實仲好,差價第時想換鋼管揾人車條個價實後悔冇買Z件
我份井記RAS前節+WA管轉頭+aeg牙太陽環+12mmA2火帽都2k, 不過馬記真係值 ...
前面成份鋼未會前重後輕?
我諗真鐵都應該係咁 小弟未有機會接觸真ar15
右手揸槍 前重後輕都幾辛苦下

引用:
原帖由 gainax 於 28-11-2016 01:42 發表
其實而家gbb AR全鋼同真鐵應該差唔多重因結構近似,
可能真鐵AR前節更重, 因M4A1用粗直徑外管,Mk12個長度加哂堆配件同長鏡用伸縮托可以當舉鐵了, 我支m16A4只係豬皮亞内件鋼前
節都重到唔想成日托住   ...
真管鋼水應該好多玩具
應該真鐵個頭更重

以前岩岩開始打game就舉槍舉到死 返到屋企手都舉唔起
依家知應舉則舉

引用:
原帖由 Teddyboy 於 21-1-2017 20:53 發表

之前有師兄講過呢個問題,因外管裝骨時推得太入頂死左個hot-up
要加介子(避免外管連內管推得大入)..有錯勿插
即係free flow rail?
我plan緊買枝緊mk18mod1
如果係既要留意下

發新話題