發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

回覆 999# 的帖子

等多3~5年有機會既
到時出左個個咪又轉會

引用:
原帖由 hakchun 於 28-12-2016 07:03 發表
MK 近山東街 C達行
啱啱揾緊,good大家唔洗週位揾

如果真係有巴打等夾用,我有多兩隻全新未拆盒夾,之前買多左但暫時冇時間落場,等住用可以私下傾傾

引用:
原帖由 kira1004 於 20-3-2017 16:19 發表
改左455管,火力冇升到,唔知係咪v2bolt限制出氣,0.28 g 1.1-1.2j
楓葉455管,原裝hopup膠,目測40m射程極限,hopup扭一半
集彈性如何

回覆 1054# 的帖子

軍版,但尾通螺牙未知自家數定真數

都係老老實實換埋外管啦唔爭個3幾百襯仲有85折
馬記條外管基座自家數做幼左仲要改結構上螺絲係底部固定
如加個圈係基座做大返個位佢就要做厚D為耐用,咁你條骨有機會貼唔盡個上身, 仲有有冇發覺馬記出廠原裝上個nut唔實的? 上太緊前排味有人up呢個位置影響hopup同火力? 因佢定管係加左螺絲管低,所以非必要玩原裝就最好,或慢慢試返啱個位唔太鬆唔太緊

回覆 1076# 的帖子

要睇你用乜骨既NUT同上幾多磅力,玩開AR GBB都知個NUT要上到超實以磅力計先唔會打耐左鬆走位令支外管鬆
個NUT鬆打耐左上身牙因前衝力有虛位會易變型影響耐用

馬記出廠上個nut用少少力就擰到出黎唔同其它GBB要九牛二虎力先拆到,可能係就返佢敏感分體HOPUP設計,
但佢加左螺絲係外管基座底固定實淨,換骨要拆走佢螺絲固定件又唔上到nut好實外管就會鬆了,
上得太緊又易影響HOPUP,或者試下買返條馬記真數外管再搞搞NUT同骨貼唔貼上身?,
用個環套住個外管基座咁D位實冇咁準又冇咁穩陣,呢D件只預你裝到就算唔好有太多要求...
玩得馬記改款預左掉錢,仲要Diy一輪先穩定,所以味等佢出好過自己改

引用:
原帖由 3904gary 於 4-10-2017 15:35 發表
請問各位師兄
小弟買了z parts條14吋半鋼外管,裝上後無法用回原裝ras,
而且可兩邊轉小小虛位,請問有無辦法解決,定係換其他外管好,
小弟喜歡軍款,希望有師兄解答
馬記個ras同太陽環係玩具數裝真數尺吋件要換哂佢
既然買得鋼管唔爭支ras骨,一早講馬記仲搞自家數係浪費地球資源

回覆 1086# 的帖子

正經講唔好又黎搞事抽水啦  2017年自家數骨同太陽環局你改款買返佢日後出既型號都無問題係你覺得  如果唔係外管有副廠件出過勉強唔洗換埋外管都裝到其它骨連外管都冇得留低
拆過條原裝骨都知同真數只係差d就裝唔到有乜居心

回覆 1089# 的帖子

又想借題發揮?啱啱前排冇耐個post都未沉仲未醒目想又生事?
其實你唔係第一次無事揾事攻擊已經讓步費事影響其他版友興致仲想黎??   唔知你係真心盲目馬記粉絲唔比彈唔比up否定馬記言論定只係針對,  如果認為係呢道會員一份子,建議小d講無意義針對攻擊會員言論同抽水, 明眼人其實都知你為乜想黎引用, 經常借題發揮唔係一個老玩家應有態度, 而家黎黎去去上黎吹水都係個班人已經少,係未夠圏子細?
回返主題 馬記aeg年代搞自家數前節已經比大眾玩家抱怨n年,十幾年前大部分廠已改用真數樣式骨同太陽環設計可以互通便利,今時今日仲整自家設計前節改款又困難,拆出黎份野又用唔到大眾數到變無用之物咁係咪造成浪費? 而家咁多玩家改款唔考慮大眾數問題已經唔係貼近玩家心聲唔係一個貼近市場設計,  已經足夠解答你既疑問大家作為會員一份子正經討論是歡迎的, 再無意義為拗而拗咁無謂再傾落去了

咁啱睇到科學測試,馬記 mws真係實至名歸性能最 top gbbr,原裝表現已經優異得驚訝
https://m.y__tube.com/watch?v=8nxobred9Qg
感嘆馬記好似唔志在市場幾年先出一支新槍款,幾時會有馬記 g36系列gbbr。。

引用:
原帖由 Dave 於 21-11-2021 10:51 發表

淨係虎鉗CTC 測試各種彈重已經吊打市面一堆「測試」了 ( 甚麼射山頭打100 米,射貨櫃打100 米很直很準那些信仰測試 )
MWS 細力用6.08mm短內管集彈性都咁勁,改完真係好難想像
ROF 有16快過馬記電槍一般ROF15真係痴痴地, 夏天更快
單發跌力幅度少,Bolt lock耐用,Z系統真係連穩定性都無得輸
不過實有人彈外觀唔真, 我已經托人訂左馬記壓字鍛身
雖然砌靚外觀幾貴下 ,但Z系統真係值砌支完美版支持下

引用:
原帖由 RCOOH 於 21-11-2021 19:19 發表

TM MWS 6.08原生有做定管O ring。

我支地鐵換左條獨角獸管反而有d條條fing需要綁膠紙,不過準就真係準,試過十米一鎗碎原子筆支芯(其實係用索帶綁塊膠牌係頂,衰鬼2.23鏡架唔係好慣,想打塊牌變碎筆仲要直擊 ...
馬記mws乜件都有又好打穩定我遲下都換支靚內管搞準(盡)佢 ,鋁外管個feel唔掂
好彩我有收藏多年支#記 14.5吋鋼外管連三角西成份前節,裝左上去成支野質感唔同哂,
Mws玩m4軍版就係差個鍛身外觀就可以砌到玩具中完美,等左幾年終於有廠出
Z零件隻壓字身真係軍版m4神物唔入對唔住自己,買埋鋼小零件外觀就冇得頂了,有冇師兄已經砌左支分享下
https://m.y__tube.com/watch?v=NNLz0gYf6qI

發新話題