發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

想問下師兄如果我想改支野做M4 BLOCK 2, 換MAGBULL或者VFC條DD骨需唔需要換outer barrel?  
除左以上既野可能要換之外, 仲有咩換先改到??  唔該哂

引用:
原帖由 Teddyboy 於 18-12-2016 12:36 發表

較早前有師兄敎:(如果裝Magbull DD骨用原裝管要加Adapter)如果用Angry Gun.或/Dytac外管就不須要).
唔該哂師兄!!

引用:
原帖由 Teddyboy 於 18-12-2016 12:36 發表

較早前有師兄敎:(如果裝Magbull DD骨用原裝管要加Adapter)如果用Angry Gun.或/Dytac外管就不須要).
但係如果換vfc既骨落去係咪都一樣道理? vfc 骨好似aeg數?

岩岩入會無奈,改左做M4 BLOCK 2

附件

4-5-2017 23:19

引用:
原帖由 Opica 於 8-5-2017 19:03 發表
想問已改成mk12的師兄是用甚麼管和膠?
590? 510?原裝膠?
我個支改左TNT 370mm管連TNT粒hop up膠~

引用:
原帖由 Opica 於 10-5-2017 14:01 發表

Grouping ok ma?
裝左不過未有game試到...但係之前睇評價都好似唔錯~

引用:
原帖由 Polar 於 15-5-2017 15:30 發表
我最近都幫支mws換左12.5吋DD骨
如圖

但問題黎啦

我裝既時候加左呢個 唔知算唔算adopter既圈
加左之後, 支管就咀實左唔會一扯就出
http ...
師兄想問下條骨係咪madbull骨? 因為我自己都係用緊madbull骨,但係就落左條dytac出比MWS既outer barrel,
成組野用番madbull跟個個barrel nut鎖到實就好穩陣,條骨亦同槍身貼實~

引用:
原帖由 gainax 於 18-5-2017 00:29 發表
都係老老實實換埋外管啦唔爭個3幾百襯仲有85折
馬記條外管基座自家數做幼左仲要改結構上螺絲係底部固定
如加個圈係基座做大返個位佢就要做厚D為耐用,咁你條骨有機會貼唔盡個上身, 仲有有冇發覺馬記出廠原裝上個nut ...
唔知我有冇get錯你既講法,但個barrel nut我扭到最緊之後都唔覺有之前爬post睇到話個hop up太緊扭唔到既問題~

發新話題