發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 28-7-2017 10:19 發表

A+ 飛鏢  > OJ
唔明
Over power?

引用:
原帖由 Opica 於 28-7-2017 10:29 發表

唔明
Over power?
Yes, easy over 2J

請問各位師兄
小弟買了z parts條14吋半鋼外管,裝上後無法用回原裝ras,
而且可兩邊轉小小虛位,請問有無辦法解決,定係換其他外管好,
小弟喜歡軍款,希望有師兄解答

回覆 1083# 的帖子

原裝外管有個窿比佢RAS收鑼絲定位,你個條外管我吾知有無,如果無自己鑽番就OK

引用:
原帖由 3904gary 於 4-10-2017 15:35 發表
請問各位師兄
小弟買了z parts條14吋半鋼外管,裝上後無法用回原裝ras,
而且可兩邊轉小小虛位,請問有無辦法解決,定係換其他外管好,
小弟喜歡軍款,希望有師兄解答
馬記個ras同太陽環係玩具數裝真數尺吋件要換哂佢
既然買得鋼管唔爭支ras骨,一早講馬記仲搞自家數係浪費地球資源

引用:
原帖由 gainax 於 5-10-2017 23:08 發表

既然買得鋼管唔爭支ras骨,一早講馬記仲搞自家數係浪費地球資源
其實玩BB 槍本身都浪費地球資源,又派埋D BB 膠落地下,玩GBB D GAS 更加係破壞大氣層元凶,G 兄咁環保不如退役啦
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 5-10-2017 23:08 發表

買枝真
。。。 玩具唔好玩

回覆 1086# 的帖子

正經講唔好又黎搞事抽水啦  2017年自家數骨同太陽環局你改款買返佢日後出既型號都無問題係你覺得  如果唔係外管有副廠件出過勉強唔洗換埋外管都裝到其它骨連外管都冇得留低
拆過條原裝骨都知同真數只係差d就裝唔到有乜居心

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2017 01:16 發表
正經講唔好又黎搞事抽水啦  2017年自家數骨同太陽環局你改款買返佢日後出既型號都無問題係你覺得  如果唔係外管有副廠件出過勉強唔洗換埋外管都裝到其它骨連外管都冇得留低
拆過條原裝骨都知同真數只係差 ...
G 兄你話人浪費資源就正經講?我講事實TOPGAS 氣係好唔環保冇錯就攪事? 你說了算?
請問G 兄你玩GBB 唔換件的嗎? 全原裝?嘜都唔洗執落場打OK?
如果你又要換件又要執,就即係浪費緊地球資源+浪費人力資源,咁推論都係按你既道理去推算,請問錯係邊?
如果換件零件都話浪費地球資源,其實成支槍咁多件PARTS,你買番屋企開心玩已經係浪費緊地球資源,玩具求開心,又要買又要話環保其實就好偽善的。
玩槍唔一定要換件,原裝骨唔玩得?會爆炸的嗎?
就算當你全真數直上,換左「其他件」,咁「原裝件」咪又係破壞環境,根本同真唔真數直唔直上冇關係,一換已經係製造垃圾

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 葉? 於 6-10-2017 00:37 發表

買枝真
。。。 玩具唔好玩
我可能明白他的要求!

GBBR系統要100% Marui 系統但材料又要全7075-T6; S304; SS314 等等材加工CNC出品; 支M4槍外皮數據又要99%同真鐡一樣, 即係真得就真,鋼得就鋼! 大陽環; 叉清輕刀; 外皮槍管; 火㡌; PINS; Dust Cover; 手柄; 手掣; 尾通(連彈弓).....等細parts要全部真數直上! 又要有Magpul膠氣夾/ Magpul膠CO2夾! 最好大部分配件又可以同PTW共用!

唔洗DIY! 大家都想! 等待一下啦!

玩具槍用玩具規格, 主要作用係減低政治/法律/貿易各方面風險.
要真品直上既風氣, 好似係香港打入氣槍業後才發生的事...

其實玩具數好OK! 睇價錢最明智!

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2017 01:16 發表
拆過條原裝骨都知同真數只係差d就裝唔到有乜居心
居心就係玩具件就算流出市面, 亦裝唔上真槍, 唔會令真槍有錯誤裝上玩具件既機會.

明白G兄對像真外觀有種執著性,
但世界總會存在好多唔同觀點,
真係唔一定唔同意就係搞事抽水..

我個人對真假難分係存有反感,
舉個例,
玩具救生安全繩/救生繩, 不論繩身扣具都居然可以刻晒同真野一模一樣既 marking,
而大家會讚好因為賣得平就可以有像真造型.
但可唔可以想像假野意外或刻意被混入真正裝備既後果?

咁多位資深

真唔好意思,攪到大家不和氣
其實小弟只係想知大家會唔會用zpart嗰條外管定另有更好

發新話題