16 12
發新話題

[WE] 重火力Mk17

重火力Mk17

真係又幾重火力wo 請問瞄鏡前的工具何用呢?
Thx for sharing

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-12-2015 23:15 發表
真係又幾重火力wo 請問瞄鏡前的工具何用呢?
Thx for sharing
炮尺
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

望落真係幾重型。 怕怕。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 1-12-2015 23:33 發表
望落真係幾重型。 怕怕。
見到人用唔怕

自己拎就怕怕
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-12-2015 00:09 發表

見到人用唔怕

自己拎就怕怕
禾就係呢個意思。禾要簡单方便就手。
FBC1

從前年青旅行攞二单鏡机身三枝鏡頭再加部儍瓜机二十筒菲林一枝閃光灯。而家……一部机走天下。
諗起都怕。
FBC1

我淨係見到重
見唔到火力

引用:
原帖由 tinyau1134 於 1-12-2015 23:21 發表
炮尺
多謝C Hing 給予的知識

引用:
原帖由 tf141 於 2-12-2015 02:49 發表
我淨係見到重
見唔到火力
再重再大,
FBC1

系統食字
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 2-12-2015 22:02 發表

再重再大,
再重再大都係
FBC1

感受
FBC1

呢支野全重加埋粒彈應該4.5 KG 前後,說重不太重,但以ASSAULT RIFLE 來說有點重,
但肩射是OK 的,撇除個人喜好,首先表尺是不需要裝,因為那是真槍用,AIRSOFT 的射線兩回事,充其量可以比你準一點仰射角,但瞄完都是唔準的。
至於榴彈炮,自己是叉紅氣2200 的,原本72 發塞掉 6 孔變成36 發,
但其實火力只係每一粒BB 彈大概0.1 J ,始終榴彈的加速通道太短了,幾乎是沒有槍管,
所以一支好的LAUNCHER 最主要功能是控制散射角度,
反面是可以試試用手指按爆榴彈,散射角幾乎有100  度,射程跟集束性十分差就是了。
上排拿了支M320 去打20 米場,也親身吃了幾炮紅氣GRENADE,
在仰角15 度左右情況,是可以頗直地飛到去20 米距離,集束範圍大概是 3* 3 米,聽起來很大無準,
但瞄得好的話其實也是頗能確實命中,最主要打不中是仰角過小,讓BB 彈很早就著地,這才打不中。
至於自己食的那一炮,打在牛仔褲上是沒甚麼感覺,打在腰間薄衫其實是有點像比像根近距離彈一下的痛,
不算甚麼但食了一定知道。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

跟你,
1-4x24 IR
PEQ15
AAC 762
SFm620
炮尺

,應

16 12
發新話題