18 12
發新話題

[問題] 回覆食字

回覆食字

編輯幾次都搞唔掂

你有D字係香港字,吾兼容,出post前save左佢,出吾哂就paste番後改字

我試過N次寫幾百字後要重新寫過
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-1-2016 20:24 發表
你有D字係香港字,吾兼容,出post前save左佢,出吾哂就paste番後改字

香港字意思係咪有口字邊的字?好似「口既」,「口吾」?

一張台既台字係咪香港字,我都吾知

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 LCH925 於 6-1-2016 20:28 發表

香港字意思係咪有口字邊的字?好似「口既」,「口吾」?
大致上係

ok明白,唔該曬師兄

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2016-1-6 20:32 發表
一張台既台字係咪香港字,我都吾知

變左隱形字… 不如打“檯”

早就講過會奶野

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2016-1-6 21:53 發表
早就講過會奶野
被消失,驚驚

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2016-1-6 20:24 發表

你撳返上一頁應該果幾百字會起返度,我試過好多次

手機無得咁做

《河湟有感》司空圖

《河湟有感》司空圖

用iPhone 出貼好似無呢個問題⋯⋯⋯⋯⋯⋯test: 喺嘅枱啊
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2016-1-6 23:51 發表
手機無得咁做
禾都係手機喎…

18 12
發新話題