發新話題

CZ-75 SP01 Shadow (A-plus 版) 開箱文 (#85 射擊測試影片, #112 替換鋁magwell grip)

引用:
原帖由 dingding1960 於 15-5-2016 20:33 發表
買一定要full marking 版! 出名槍店幾時再返貨?
我也想知,想買多支
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 16# 的帖子

我星期五去睇過, 但睇漏左眼, 真失敗!

回覆 16# 的帖子

“八道彩虹”都有:仲平

引用:
原帖由 NCP013 於 16-5-2016 14:06 發表
hogue grip也很正
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 16-5-2016 15:12 發表

hogue grip也很正
仲好鬼FIT, GRIP 底同槍架之間貼貼服服

請問可話比小弟知邊度有得賣,彩虹我諗唔到

引用:
原帖由 roykiller 於 16-5-2016 18:30 發表
請問可話比小弟知邊度有得賣,彩虹我諗唔到
rainbow8

最近呢支同KJ個支新CZ都巧靚
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

同以前KSC的通用嗎?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 17-5-2016 00:05 發表
同以前KSC的通用嗎?
KJ和KSC不同系統,不通用的
Shadow 大約有60-70%零件和KP-09通用, Shadow/KP09滑架跟下身可以互換

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 17-5-2016 00:30 發表

KJ和KSC不同系統,不通用的
Shadow 大約有60-70%零件和KP-09通用, Shadow/KP09滑架跟下身可以互換
話說kp-09 double action 扣壓奇妙地重,single action 卻是 正常,請問shadow 都有此問題嗎?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 17-5-2016 09:44 發表

話說kp-09 double action 扣壓奇妙地重,single action 卻是 正常,請問shadow 都有此問題嗎?
Shadow的hammer雖然類似CZ P-09 但是是重新設計的....DA比KP-09好好多, 但不及CZ P-09順暢.
有趣的是扣壓到half cock位置有明顯的"click", 所以很好預測擊發.
SA的反應很快, 個人感覺比CZ P-09更佳.
(KP-09的SA是臘鴨....)
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

版機扣壓感:
DA:
P-09>Shadow>KP-09
SA:
Shadow>P-09>KP-09

扣壓DA/SA均為Shadow最輕(體感)
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

R8買左支co2版

發新話題