41 123
發新話題

CZ-75 SP01 Shadow (A-plus 版) 開箱文 (#85 射擊測試影片, #112 替換鋁magwell grip)

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-7-2016 14:27 發表

好彩無上網去捷克買, KJ自己都出, 一定可直上

GOOGLE到有本地公司的UK網有呢個賣, 但HK無

http://img-c ...
哇噢 CZ Orange
唔通要買第三支
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-7-2016 15:21 發表

我入到比錢個位就有15%discount
點好, 個RAIL入唔入好

過埋今日就無拆..
我買左grip magwell喇
D safariland野比人掃晒...本來重想買幾個mag ppouch
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-7-2016 16:06 發表

咁快手, 我剛落咗單, 個橋入咗先, 但等埋加長槍咀D零件出先會裝上去, 而家裝太怪雞, 用住iron sight 先
我都係紅狗order 咋
個KJ橋係rail rount黎, 同CZ czechmate個樣唔同wor

你可以買KWC個支斬件改ge, 雖然有D難度
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

KJ出了鋁握把片跟Magwell,價錢不貴, 便趁紅狼減價買了.

包裝有種高級的感覺..... 槍有正廠CZ的授權, 有刻印握把片可謂佛心來著.

入手的是magwell版本, 也有一般版和無刻印版, 且有電鍍藍/紅/橘三色. 附送握把螺絲及固定magwell用的機米兩枚.

握把片是比一般的短不到底的, 預留位置給magwell. 鎖上握把片將magwell從後方套入收緊兩枚機米便成, 無需加工.

在意的地方是magwell的斜坡並沒有跟握把的彈匣井連接起來, reload動作不好有機會會撞到缺口那個角落, 不過是比沒有magwell好多了.

完成照. 競技味又增加了一點.

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Jacky02329 於 21-8-2016 16:45 發表
Threaded CCW 外管

條Pin 空心好難打出黎
搞足個幾鐘先整完
http://i1262.photobucket.com/albums/ii602/jacky02329/ ...
建議用punch打....一分鍾貨仔
有時差樣工具拆槍真係會好痛苦(經驗談)
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 FBC1 於 23-8-2016 12:07 發表

搞得太復雜,我中心簡单D.
thread barrel 好呀, 不過搵精密管真係好煩...
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

為了能使自己自High到最後一刻順手找了個盒子把這支Shadow塞進去.

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 michael616 於 8-9-2018 19:47 發表
事關小弟手多想整反個double action
結果好整斷左條彈弓... No.23件依家冇彈力, 變左個鎚打唔到隻夾, 開唔到槍
有冇得整?定 ...
備件可以直接email KJ 報價/買, 佢地收paypal
台灣寄過來3-4日到
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 michael616 於 5-10-2018 15:12 發表
其實係咪枝sp01 accu 都double action失效?定係純綷係我唔好彩?
佢原裝跟 SAO flat trigger, 無double action
你換回普通款的就會有
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 mkmonkey 於 9-10-2018 23:37 發表
另外想請教下, SP-01 同 P-09 既部件互換性有幾多呢?最想知道既係回鏜彈弓,Slide Stop 等。

同埋如果珍品前後準星可以換落去嗎?
要小改, 後準星大概要磨矮一點sight base
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

41 123
發新話題