發新話題

[WE] 中咗槍王, WE TT33裂SLIDE求救

引用:
原帖由 RCman 於 18-7-2016 16:37 發表
其實支我們TT33都係一支唔錯的鎗,
但佢做到個hammer太高,如果有補品改番低D就好了
同感,真係只差少少, 
最好改埋個Tigger形狀 同出個無safety洞的左hand grip

有錢買支先
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-7-2016 20:53 發表
有錢買支先
蘇CF 買支啦,又唔貴.
FBC1

有錢先

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

[quote]原帖由 dogjumpjump 於 18-7-2016 13:53 發表
相已寄, 等WE回覆

還惦條SLIDE都衰咗, 把心一橫,
樓主支槍blue得好正wo ,請教C Hing,KWA支tt33唔知可否blue呢 Thank you.

亞鉛未必Blue得靚過鋁

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-7-2016 23:55 發表
[quote]原帖由 dogjumpjump 於 18-7-2016 13:53 發表
相已寄, 等WE回覆

還惦條SLIDE都衰咗, 把心一橫,
樓主支槍blue得好正wo ,請教C Hing,KWA支 ...
KWA如果係亞鉛, 就要要亞鉛用的BLUE, 最好搵D無乜用的亞鉛件練習下先, 因為我覺得都幾難搞,

其實開始玩槍都無諗過會買TT33, 始終覺得呢支係賊槍, 好邪惡, 可能我地香港人對黑星記憶都係來歡歡等簱兵有關,
(其實TT33同57式黑星係兩回事, 歡歡用大陸翻版槍卡彈係好正常 )

不過攞上手, 明明都係槍, 但唔知我俄佬槍有一種神秘的吸引力, 就好似AK咁, 佢有一種解釋唔到的精神, 係美/歐帝系槍比唔到

真係希望有廠出一支完美的TT

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-7-2016 09:16 發表

KWA如果係亞鉛, 就要要亞鉛用的BLUE, 最好搵D無乜用的亞鉛件練習下先, 因為我覺得都幾難搞,
多謝樓主和SO C Fu給予有關知識 原來兩槍材質有別

WE回覆就係叫我去軍軍軍 或另一間XXX 訂講返條SLIDE..  唉
如果要比錢, 我就唔會訂啦, 買咗返來又爆過, 晒時晒時間, 我去買條鋼好過,
等佢有新改良版我先會再買, 算.. 失望

呢幾日BLUE埋個下身, 我估下身係亞鉛, 點BLUE都同上面條鋁D色有差別.. 唉..
練習完, 都可接受,  就咁收工,

blue 得好靚吖!

佢要你去軍x3訂,有少少令人失望。

《河湟有感》司空圖

WE不是有一年保養?
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-7-2016 17:37 發表
blue 得好靚吖!

佢要你去軍x3訂,有少少令人失望。
每間廠處理手法不同,
幾年前我有支方仗PDW
打不過20匣發現Lower個folding join位裂左
我係兩岸論壇找到方仗
最後經佢兩岸果邊的龍仔代為處理,
佢地解釋因為方仗係廠,唔可以零售對外
甘龍仔接洽我後,經paypal 比左US$10 + shipping chargers 寄左個lower比我。

引用:
原帖由 RCman 於 21-7-2016 20:42 發表

每間廠處理手法不同,
幾年前我有支方仗PDW
打不過20匣發現Lower個folding join位裂左
我係兩岸論壇找到方仗
最後經佢兩岸果邊的龍仔代為處理,
佢地解釋因為方仗係廠,唔可以零售對外
甘龍仔接洽我後,經pa ...
諗下都有道理既

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 horenhim 於 21-7-2016 20:23 發表
WE不是有一年保養?
我問過軍, 只有步槍先有得保...

發新話題