發新話題

Rare Arms XR25 開箱+問題討論 (SR25)

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 8-9-2016 21:42 發表
如果用上經加工的真殼也許更好,輕嘛
我也有同樣想法, 購買真殼有機會犯法(我不懂)

引用:
原帖由 gainax 於 8-9-2016 21:44 發表
嘩,難得仲有咁好既廠家互相溝通, 讃
係, RARE ARMS確實一間很注重自己產品質素的公司, 加上有QXX做後勤, 那也不太怕打這支槍

回覆 62# 的帖子

如果有AUTO玩好似M4打30飛,應該好有市場

引用:
原帖由 gainax 於 8-9-2016 21:54 發表
如果有AUTO玩好似M4打30飛,應該好有市場
出咗真係留血不止, 係個銀包.. 但一定要出埋平彈殼, 膠都無所謂, 唔見咗費時搵, 買一大箱備用

回覆 64# 的帖子

Auto一定要買多D彈殼同夾, 狂扣。同時要好好保管D殻,粒粒皆彈銀

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 8-9-2016 21:47 發表

我也有同樣想法, 購買真殼有機會犯法(我不懂)
肯定犯法,除非佢做哂野比你,但是人力成本又高。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

想請教各位
我次次換CO2時都要先COCK槍把HAMMER拉低先,否則支CO2會被放哂D氣
請問係咪正常嫁?

引用:
原帖由 我當你透明 於 13-9-2016 12:05 發表
想請教各位
我次次換CO2時都要先COCK槍把HAMMER拉低先,否則支CO2會被放哂D氣
請問係咪正常嫁?
唔太正常, 但打到就算啦,

我情況係, 無論COCK唔COCK槍, 我扭到將近就要吉穿支氣時, 先停一停, 再快手扭埋最後一下, 咁可防止漏氣
扭完後有兩個狀況,
1. 乜事都無, 無氣漏, 支槍無動作
2. 支槍無那那會BOLT咗一下

所以入氣前, 一定唔可以入彈匣, 危險

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 13-9-2016 14:47 發表

唔太正常, 但打到就算啦,

我情況係, 無論COCK唔COCK槍, 我扭到將近就要吉穿支氣時, 先停一停, 再快手扭埋最後一下, 咁可防止漏氣
扭完後有兩個狀況,
1. 乜事都無, 無氣漏, 支槍無動作
2. 支槍無那那會BO ...
我都試過係未COCK槍情況下出現NO.2
我估係因為同一時間有大量CO2'勇'入,所以CO2由出氣位'勇'上'非'機,帶動成條槍機向後BOLT 一下....
如果我'吉'穿左支CO2,聽到開始慢慢噴氣,之後再COCK一下槍,就會停止噴氣,再上反緊未CO2咁就OK
坦白講,到現時為止,我都冇100%信心換支CO2,係YOUTUBE見人換就好簡單...但呢支就真係R哂頭

引用:
原帖由 我當你透明 於 13-9-2016 19:12 發表

我都試過係未COCK槍情況下出現NO.2
我估係因為同一時間有大量CO2'勇'入,所以CO2由出氣位'勇'上'非'機,帶動成條槍機向後BOLT 一下....
如果我'吉'穿左支CO2,聽到開始慢慢噴氣,之後再COCK一下槍,就會停止噴氣,再上 ...
入氣前留意下呢個位, 個HAMMER係唔係打晒入去, 但唔知有冇影響
照計就係打晒入去, 就會Bolt 一下, 之後就正常,
除非係D氣噴出來, 個BOLT不為所動, 咁就會不停噴到無晒氣為止

同你分享一下~~~~~
我問左廠家啦,佢地話入CO2前,係要先COCK槍,令HAMMER唔好打到到氣'佛'
原理就等同點解CHING你BOLT左一下後就回復正常

各位, 我已好肯定我的槍卡彈的原因, 不是在於槍, 是在於彈殼
今日買了兩盒全新彈殼, 打了48發一點卡都沒有, 彈殼飛得很遠很夠力

看來, 彈殼是不能省的成本,大約30-40個繞環就要換, 或維護

希望廠家快點研發低成本彈殼, 或加強彈殼壽命
只要成本能降低, 玩的人自然會多

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 15-9-2016 23:24 發表
各位, 我已好肯定我的槍卡彈的原因, 不是在於槍, 是在於彈殼
今日買了兩盒全新彈殼, 打了48發一點卡都沒有, 彈殼飛得很遠很夠力

看來, 彈殼是不能省的成本,大約30-40個繞環就要換, 或維護

希望廠家快點研發低 ...
我的都已開始卡彈了,平均用30次左右
看來,彈殻是有壽命的,而且壽命不長呢!

自於有倆槍連發問題,我懷疑是buffer從尾通彈出(因為果粒 的 頂5到)
令回膛時buffer因彈過頭而接觸司牙同hammer,
懷疑姐都係!未有證據證明

發新話題