發新話題

Rare Arms XR25 開箱+問題討論 (SR25)

引用:
原帖由 我當你透明 於 16-9-2016 21:29 發表
自於有倆槍連發問題,我懷疑是buffer從尾通彈出(因為果粒 的 頂5到)
令回膛時buffer因彈過頭而接觸司牙同hammer,
懷疑姐都係!未有證據證明
我估係C牙.. 因為VFC 果支都開始連發..  玩具槍真係不及真槍強度, 話晒都係鋼, 但真係同珍品有一段距離

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 17-9-2016 14:56 發表

我估係C牙.. 因為VFC 果支都開始連發..  玩具槍真係不及真槍強度, 話晒都係鋼, 但真係同珍品有一段距離
司牙要睇接觸面可唔可以穩定勾實,接觸面越大越穩陣, 如果後坐力太勁震鬆左勾唔實咁就失效了,用料已經係鋼相信唔會咁快蝕掛?
但長久耐用都係Cnc高硬度鋼料再熱處理了,價錢估計好似手拉狙幾百蚊先一件

今日有時間又玩左一陣
認同樓主講法,用新彈殻的確係5會jam(希望廠家可以研發成本較低既彈殻,至於舊彈殻,我用砂紙磨滑後亦都用得(試左幾粒ja,要打多幾次先可證明)
雙連發問題,我抹晒火控既油,再每次開槍時,扣實/扣到盡個板機,雙連發已無再出現
希望幫到大家

前日比朗哥撤底CHECK過, 24號零件無蝕, 但太多油, 抺走晒, 無再連發了,
同日換埋支鋼外管, 重量十分足, 以及成支槍平衡咗, 而家真係應鋼就鋼, 應鋁就鋁

咁朗哥對JAM彈有冇D咩見議?

引用:
原帖由 我當你透明 於 7-10-2016 12:53 發表
咁朗哥對JAM彈有冇D咩見議?
換過批彈係必要, 換了就不JAM

謝謝分享。
師兄支槍真係好正。
請問支槍係收藏自hi, 定有一班跳殼好友一齊玩?

引用:
原帖由 rainey 於 13-12-2016 23:07 發表
謝謝分享。
師兄支槍真係好正。
請問支槍係收藏自hi, 定有一班跳殼好友一齊玩?
我用來自HI的, 實在無跳殼好友

呢支。講真係正。。用來自餘一流

發新話題