發新話題

Rare Arms XR25 開箱+問題討論 (SR25)

恭喜樓主找到心頭好,如果有埋滅聲仲正 Thx for sharing

引用:
原帖由 我當你透明 於 23-8-2016 12:02 發表
感覺上入哂15發係有D勉強,所以我都係入12,13發左右
我打左大約20匣,JAM過一次(用APS CO2)....不過佢說明守則有講明係會有JAM既可能...所以我當時冇咩理會~~~~
不過打完之後...認同有CHING話SHELL係損耗的,因為D SH ...
你真係好彩, 仲未有大問題, 我用槍地獄特價果D CO2, 有時會邊咗兩連發, 應該係唔夠力Blow低個Hammer LOCK 實個C-牙, 但反而兩連發下又未試過JAM
好多數反而係新氣頭幾啖最易JAM... 暈

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-8-2016 13:22 發表
恭喜樓主找到心頭好,如果有埋滅聲仲正 Thx for sharing
係啦, 我都想搵, 唔知A&K/ G&P /  糖八果D大陸SR25 suppressor 啱唔啱入

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 23-8-2016 14:46 發表

係啦, 我都想搵, 唔知A&K/ G&P /  糖八果D大陸SR25 suppressor 啱唔啱入
CHING,試完話我知啊!!!我都想知
THX

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 23-8-2016 14:45 發表

你真係好彩, 仲未有大問題, 我用槍地獄特價果D CO2, 有時會邊咗兩連發, 應該係唔夠力Blow低個Hammer LOCK 實個C-牙, 但反而兩連發下又未試過JAM
好多數反而係新氣頭幾啖最易JAM... 暈
我係到諗...CO2應該隻隻一棣,但因為之前試過D 平GAS會有反效果,所以E+買左'我們'果隻試下先

十分有型的槍,SR25 始終都是要梗托型D
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 23-8-2016 16:03 發表
十分有型的槍,SR25 始終都是要梗托型D
廿分讚成!十年前吾覺佢好睇,今日覺得佢幾好睇
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

磨圓D彈殼, 沉晚再試, 情況有所改善, 打咗兩支CO2, JAM咗兩三次, 要精工再磨靚D
唔只要磨圓個底邊, 彈身都要磨返滑

我拍咗下慢動作片, 發現係個bolt拉個彈殼出來甩鈎, 彈唔到出來, 再FEED 彈就JAM
咁多數係彈殼問題, 差少少都會甩..  無法, 人地珍槍點會似我地recycle幾十次

同埋另一個問題係兩連發, 多數係個TRIGGER按得太死就出現, 睇片唔似係唔夠氣令個Bolt行唔晒全程..
Trigger問題真係唔熟, 唔知點搞好

https://www.youtube.com/watch?v=RFcMpuIBItg
測試片, 0:50拍到甩鈎一刻

JAM彈相片, 可以研究下

PS: 沉日入名店睇下支舊版, 確實舊版個Bolt無拋光, 啞色, 咁一定無新版咁順
如ching要買, 就一定唔好入舊版, 起碼要check 清楚個bolt有冇拋光先好入

-----

另外, 我沉日係糖八入咗支suppressor, 因唔太貴, 值博
其實紅"狗親戚"有支有marking, 不過佢話係M110, 加上serial number 唔對支槍, 決定唔入, 自己攞上再做marking好過
基本唔改係裝唔到, 要將入口內徑磨大0.2mm左右先入到, 而扣上面兩條柱都要磨返幼D, 就可完美安裝,
造工唔錯, 加埋Knight's armament style rail cover, 成支槍靚仔晒,

我都係覺得 SR25 一定要配suppressor先完美

SR25 一定要配suppressor先完美
十分同意, 即刻唔同曬
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

慢動作底下真係好性感

氣缸係邊到?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

睇返slowmo 可能係粒彈外殼花了或變型, 增加了摩擦唔易被鈎出

會唔會mark底佢, 睇下係咪果粒出事率高d
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 24-8-2016 15:22 發表
睇返slowmo 可能係粒彈外殼花了或變型, 增加了摩擦唔易被鈎出

會唔會mark底佢, 睇下係咪果粒出事率高d
有, 係高d, 都又唔係次次衰,
所以今晚返去再全部一律夾落磨機磨一次, 用人手磨始終唔夠圓

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-8-2016 15:05 發表
慢動作底下真係好性感

氣缸係邊到?
氣缸係握把入面

漏咗,

有個重要信息比各位槍主, 美國Crosman co2氣缸係入唔到呢支槍, 因為缸頂肥咗d, 所以個咀無法完全刺穿

槍地獄果d平價氣佢就食得落..

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-8-2016 15:54 發表

有, 係高d, 都又唔係次次衰,
所以今晚返去再全部一律夾落磨機磨一次, 用人手磨始終唔夠圓
其實會唔會試下係chamber度落返少許油,潤滑下 等d彈殼可以易d拔出

發新話題