發新話題

3X幾歲人先黎考車牌.....

請問考棍仔定自動皮?
引用:
原帖由 Anonymous 於 25-8-2016 00:14 發表
為左唔想亂洗錢, 一直唔考車牌
同埋都幾唔鐘意學野果個未知性同考試個感覺   
近排先的起心肝
街車師傅, 老伯伯
有時覺得佢一舊舊, 唔夠明解我出錯既原因, 唔算鬧得好勁
今日考, 我前一個考生一起步已出錯,  ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 25-8-2016 20:10 發表
請問考棍仔定自動皮?

起碼多個機會搵食

果陣考架洗學院,10 小時坐堂10 小時坐車之後考試,盛惠 68XX 加埋濕星文件野7 千幾,棍波VAN 仔連私家車牌,2008 年價。

然而考左牌其實冇咩壞,例如運輸業,多個牌渣下車又多三幾千銀。

果陣又唔打算買車又唔覺得渣車好威,係老豆三催四請先走去考,難為了老爹

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

從來唔覺揸車好威好型,又唔知幾時開始著衫著得越嚟越有型,有日發覺著得型迫巴士迫鐵路係好煩,所以走去學揸車。但後來又發現揸車係好煩躁的事情,真的一點都唔型,最後人唔要面則無敵,日日黐個昔日小弟車坐,返工放工有順風車坐,自己又可以繼續著得有型。

講真車牌係難考! 但揸車小心!

雪佢三年,考多個大車牌穩陣。仲有嘅就係揸開棍仔就練吓拖波,有時揸快咗,有乜事收唔切就GG了;其實自動波唔係話救唔切,但係一定要拍番落半自動波同翻腳踩brake(有ABS㗎車),咁就安全哂。
PS 而家個的士牌非常難考,早知一早去考冇咁嬲。
引用:
原帖由 Anonymous 於 25-8-2016 20:12 發表

起碼多個機會搵食
究竟世界上還有神嗎?

[quote]原帖由 48191 於 25-8-2016 22:35 發表
雪佢三年,考多個大車牌穩陣。仲有

我有日聽過個的士師傅一席話後
都係覺得由p牌起慢慢養好手車好d

小弟都掛緊P, 考車牌係為左第時可以自駕遊
屋企無棍波車,揸左一排自動波,個習慣已經唔同棍波

今日做乘客,坐响後座舒舒服服上網打機瞓覺。
---
昔日潮鞋cr8rec

附件

26-8-2016 08:10

26-8-2016 08:10

27-8-2016 08:57

落車早餐

雪左十幾年,今年年頭入手車仔一架,做假日老新手

Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

我唔係反對你做Holiday driver,但係響我眼中,Holiday driver 先至係最危險。
究竟世界上還有神嗎?

對教主駕駛功夫充滿信心

駕駛其實有D講天份。。。。

有次揸車上西九龍快速公路,有個8婆揸住架寶馬騎住條快缐行50。如果真係要享受駕駛樂趣,請行番中綫或者慢綫。仲有一次,響三號仔出九龍,突然間有架Audi Cut 雙白綫就咁cut入嚟我前面架車度,差啲串燒。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題