發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 gainax 於 5-9-2016 18:35 發表
我估豬皮都係大陸造,但叫得豬皮質量應該有返咁上下造功 ,
大陸件好似D鏡橋我買過幾隻完全得過樣鎖唔實又鬆又唔正中
手柄全新都裝唔落支骨到 ,飛機尺吋做大左一個碼完全冇得用;Mblood ...
都係, 鏡穚真係買貴少少, 唔正支鏡識飛都校唔到

如果M107出GBB真不得了, 價錢仲...
可能VFC已經睇到大家掃求, 佢一向出槍出得好啱香港人口味

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-9-2016 22:47 發表
你咁講我覺
由m40a5開始就覺得出d野好岩心水
好軍

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-9-2016 22:47 發表
近年真係好進取,以前啱啱投入GBB市場唔係比人彈睇得唔打得就講到只係掛牆,自從迷版手槍同神奇化gbb開始性能同性價比直線上升,大幅度改設計改用料造價亦唯持差唔多唔會成機掁價,仲有升級包比舊版我覺得已經算係誠意表現,而家仲發展埋鍛造真係業界數一數二
係以前最舊版第一水既玩家使用感覺唔太好(小弟亦係其中一份子之一 ),希望而家越做越好,開發更多槍型造福玩家,等特價同g36就去馬

啱啱網睇E記終於有貨! 係仲有九折?  
但我X, 無耐先買完新玩具再買實比人X死。。。早知入左呢支先難得九折平成七𡚒

引用:
原帖由 gainax 於 6-9-2016 00:33 發表
啱啱網睇E記終於有貨! 係仲有九折?  
但我X, 無耐先買完新玩具再買實比人X死。。。早知入左呢支先難得九折平成七𡚒
買啦... 鍛身WOR...

不過提下你, 佢新槍係無折..  但個價我覺得OK

對岸都有開箱睇了,  
果本說明書好靚仔好精美...
睇唔明hopup點調教
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-9-2016 11:22 發表

買啦... 鍛身WOR...

不過提下你, 佢新槍係無折..  但個價我覺得OK
網購應該有折

引用:
原帖由 2slow 於 6-9-2016 11:48 發表
對岸都有開箱睇了,  
果本說明書好靚仔好精美...
睇唔明hopup點調教
本書真係有誠意, 我都無影TIM

個hopup好易搞, 借TAF個圖
你用條六角匙, 插入呢條氣管, 順時扭條氣管就加HOP UP, 逆時就減HOP UP

回覆 39# 的帖子

咁姐係條GAS TUBE係直身??

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-9-2016 11:58 發表

本書真係有誠意, 我都無影TIM

個hopup好易搞, 借TAF個圖
你用條六角匙, 插入呢條氣管, 順時扭條氣管就加HOP UP, 逆時就減HOP UP
個hopup有新意喎...

快d補影返本書仔啦, 想睇下內頁係點
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 36# 的帖子

新槍無折??  有折先考慮入, 唔通要等下先
但又UP限量, 一陣有量產版可能冇限量咁靚價又一樣 ,一係出平版

回覆 38# 的帖子

網購就...唔好了 ,冇理由有門市唔買搞網購咁麻煩

引用:
原帖由 gainax 於 6-9-2016 20:42 發表
新槍無折??  有折先考慮入, 唔通要等下先
但又UP限量, 一陣有量產版可能冇限量咁靚價又一樣 ,一係出平版
等到個SERIAL NO 去到450先買, 聲稱限量度450的最後一支

始終個RAIL COVER無MARKING唔太似樣, 我沉日落街買多幾個換咗佢, 仲要係特價

各槍主可以留意下自己個COVER, 上面本來印MARKING位置有個印, 印大少同MARKING D字長度一樣(今晚再報相),
相信係VFC/OEM廠原本個模係有MARKING, 但可能某種原因, 係個模上面取消咗個MARKING

我補埋MANUAL D相, 用活頁釘裝真係感覺唔同晒, VFC咁搞法, 搞到呢支SR升上收藏品級數, 連MANUAL, 箱都唔可以掉, 點解唔出埋SR25專用箱呀..

有冇人知呢個箱可以點入手??

除咗個箱, 要完美呢支嘢仲差支鏡, 同埋換個中長度BIPOD
後者就易搵, 支鏡諗緊買唔買珍LEUPOLD, 如果民用AR MOD 1都唔太天價(起碼未貴過把槍先),而家都有軍佬/電影用過, 似似地M3,
但M1/M3就... 算吧.. 支鏡仲貴過把槍, 接受唔到
點解想買真品, 因為我睇咗呢條虐待LEUPOLD 片.. .
https://www.youtube.com/watch?v=FrwpNEeEcek
直升機掉落地下都仲用到.. 珍嘢強度真係無嘢好講

https://www.youtube.com/watch?v=RNRY6IsjEz8
鍛身MOUNT 襯返支槍 (呢條片可睇下鍛身點鍛出來)

M1我就覺得大支咗D, 我prefer 40mm 左右, 平衡返支SR外型
比較下, 大家可以來討論下

---
AR MOD 1

M3

發新話題