發新話題

VFC SR25香港區開箱

VFC SR25香港區開箱

個膠盒上面個鐡牌真係靚, 上埋serial no, 有誠意, 但煩緊個大盒點收埋

聽講首回限定先有鋁金金牌, 有埋Serial no.

腳架品質比一般街賣大陸貨高, 不過唔係軍版中長度規格, 要伸長先夠

呢個位唔知點解兩邊都有一舊嘢, 珍嘢都有?

槍身serial no.

槍身以及滅音器係面落返D油, 加強光澤感, 否則啞到好似出粉咁, 由其個滅音器

比較下rare arms個body係新版, 所有嘢都好D(除唔係鍛身外), 講真, 深刻型, 白色就較清楚

比較內部, VFC一定像真好多, 紅色軟膠有效穩固上身

VFC

Rare arms

都係rare arms新版body靚D, 雙面magazine release,  就算唔係左手都覺得好有用,

尾托質感VFC較好, 有防滑紋,  感覺無咁膠

有晒獨立marking, 比人偷咗是旦一樣都可以有機會搵得返, 有晒記認!!
仲要無得散賣, 否則就無晒收藏價值

試打感覺:
1. 彈道夠直, 比417班卡西仲好, 0.3g彈無昇龍彈
2. hop up好易較
3. 音爆真係大, 室內打會耳鳴, 聲音紥實
4. 後座力大, 與417差唔多, 或417仲大一D
5. 準, 20M中iPhone plus,   5 中 5 (詳細要做下科學性測試先可肯定), 睇來唔洗搵hop up 膠
6. 內管長度去到槍咀後一吋左右, 真係長
7. 力頗大, 不合打game, 打靶好D, 除非你D target唔介意成身傷

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 精品文章 5-9-2016 14:15
  • gtoray 金錢 +30 精品文章 5-9-2016 14:15

3 個讚好! TOP

後坐力怎樣?聽聞很強勁,真的嗎?謝
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 5-9-2016 13:09 發表
後坐力怎樣?聽聞很強勁,真的嗎?謝
強, 不過唔係最強, 同417差唔多, 但音爆比較大聲, 有D耳鳴.. 而且音爆比417實淨

支持支持,香港開箱
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

呢個位唔知點解兩邊都有一舊嘢, 珍嘢都有?

- 焊接位

多謝樓主的分享,內容詳盡,尤其是能夠和另一支比較, Thx for sharing

敗家一影

小災情

呢度開始生蝕, 要加下油

打咗幾匣呢條PIN鬆咗出來, 自己推返入去

正正正, 多謝分享
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

香港開箱。工起師兄又入支7.62
留名等影片

出廠力度咩水平,有冇數字/文字睇下,感謝!
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 gainax 於 5-9-2016 15:43 發表
香港開箱。工起師兄又入支7.62
留名等影片
好, 我要搵個好地方TEST下準繩度

引用:
原帖由 tinyau1134 於 5-9-2016 16:10 發表
出廠力度咩水平,有冇數字/文字睇下,感謝!
RAtech 有data
https://www.youtube.com/watch?v=PJvQCGNEHcE

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-9-2016 14:37 發表
敗家一影

小災情
呢度開始生蝕, 要加下油

打咗幾匣呢條PIN鬆咗出來, 自己推返入去
sr25經典版都係M3/m1鏡最有味道 ,
槍身PIN會甩會唔會PIN入面個C字扣唔夠緊鎖唔死? 不過可以用防逆個支杆鎖死,但7.62 size唔知有冇M4就見過有

引用:
原帖由 gainax 於 5-9-2016 16:49 發表

sr25經典版都係M3/m1鏡最有味道 ,
槍身PIN會甩會唔會PIN入面個C字扣唔夠緊鎖唔死? 不過可以用防逆個支杆鎖死,但7.62 size唔知有冇M4就見過有
呢支夠準,配M1有意思, 唔知3XX幾果D頂唔頂到GBB

兩支都咁靚
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題