發新話題

[WE] WE 全行程沙鷹

引用:
原帖由 怒人甲 於 19-10-2016 00:10 發表
仲有下聞,正呀
https://youtu.be/fgZ-0UgBt7w

https://youtu.be/AukD_SQInyg
真是p99?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

我以經試過一支疑似全鋼版本。

引用:
原帖由 gainax 於 19-10-2016 00:09 發表

鋼架質感係最正,但都係要co2先發揮到所有爽度,
氣温低D鋼架用gas就無鋁blow得咁爽了,平民玩法都係gas加鋁件實際,畢竟玩具要遷就性能而唔可以十足跟真野要拎平衡
期望佢會比marui x 吉打輕些,大概1~1.2kg 前後也可以接受。
馬記x 吉打雖然質感外觀都好,但全重有1.4kg +,掛腰都好重下。
另,睇佢似馬記系統,但彈匣出氣膠厚度不同,hop 坐上彈斜台也不同,相容性似乎有限,
其實之前日本有個玩家diy 過全行程marui 的,改動不多,1 - 滑架lock 位, 2- 加長回堂杆+彈弓 , 3 - 削深外管坐讓滑架可退更後
基本上係改呢3 樣,如果we 行類marui 系統,其實要重製的部件也不算多。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 2016-10-19 00:16 發表

真是p99?
那上身梯形加扳機護環形狀

回覆 33# 的帖子

如果可以輕身D咁更好,一來落場負擔無咁重,二來輕身D煲back都chock啲可以從槍身偷輕著手,滑架由於唔係cnc6061料就唔建議偷太多位影響強度, 要睇睇我們功力了

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 18-10-2016 22:58 發表

我最怕佢玩雕花, made in taiwan, 亂咁落marking, 佢D Glock就係咁, 可能強國人口味, 淨係偷運WE返去

佢無license又唔夠膽出迷的話, 咁就唔好落marking算, 自己加仲好

仲有, 平價鋼SLIDE我不樂觀, 條SLIDE ...
DE隻飛機咁巨型, 鋼SLIDE應該BLOW得爽, 最緊要係睇隻匣氣化好唔好

如果10inch 出孖條

我生得聰明得罪你咩!!!

其實呢次我們發佈全行程DE的時點
同F.PR準備出全鋼全行程DE的時點咁近
你地估係咪專登?

引用:
原帖由 zero256 於 19-10-2016 02:21 發表
你地估係咪專登?
但其實兩支槍market都唔同, FPR果支, 無一萬中都落唔到樓,
WE我估千中至千頭就落到樓, 十倍價錢, 根本係TARGET唔同身家人士

上面師兄好多都想佢輕, 我反而想佢做返珍槍重量,如果支槍係MARK XIX 打.50 , 2KG就perfect
因為我係收藏家, 唔係落場家

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-10-2016 03:22 發表

但其實兩支槍market都唔同, FR果未, 無一萬中都落唔到樓,
WE我估千中至千頭就落到樓, 十倍價錢, 根本係TARGET唔同身家人士

上面師兄好多都想佢輕, 我反而想佢做返珍槍重量,如果支槍係MARK XIX 打.50 , 2K ...
其實好早就流左消息出黎會做de
但我諗係最近吉打重製停產多時既de kit 捲起左一輪de熱潮
咁就個個都出de
槍界永遠都係咁 m40都係一樣 之前無人出
ares一出跟住就vfc再之後marui 仲有d細workshop出改件托
方仗出aug果時we都拎左個prototype出黎 但又話唔會出
我諗大家都想人地出先睇左市場反應 再出野搶人市場
應該好多gbb都做好左prototype 咩g3啊fal啊mk20ssr啊
只係時辰未到姐

我諗we出得de 應該鬼島或許ra會跟住出鋼kit

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-10-2016 03:33 發表

其實好早就流左消息出黎會做de
但我諗係最近吉打重製停產多時既de kit 捲起左一輪de熱潮
咁就個個都出de
槍界永遠都係咁 m40都係一樣 之前無人出
ares一出跟住就vfc再之後marui 仲有d細workshop出改件托
方仗 ...
田中系統M870絕版幾年冇人出, 一出就兩年3個牌子出
只要個隻槍型有巿場都有機會出,但邊個出先越唔著數睇WAM4都知,有得參考個個都唔想投資咁多
R@ 99八%出鋼件比我們啦, 草定錢就啱

引用:
原帖由 zero256 於 19-10-2016 02:21 發表
你地估係咪專登?
傳說中的全鋼de 只聞樓梯響,打co2 ,個位數彈量... 真係掛牆把玩專用槍。
we 呢支我會簡稱為玩具槍
當然有定番ra 踢金件升級可能可以改到十分靚。

如果話we 睇住第2 家廠來攻,倒不如話we 手上已經九萬幾個試作品睇定先打

引用:
原帖由 gainax 於 19-10-2016 08:47 發表

田中系統M870絕版幾年冇人出, 一出就兩年3個牌子出
只要個隻槍型有巿場都有機會出,但邊個出先越唔著數睇WAM4都知,有得參考個個都唔想投資咁多
R@ 99八%出鋼件比我們啦, 草定錢就啱
或者鬼島都可能會 但呢排佢好似無晒聲氣
唔知會唔會3-4千有鋼身de玩

引用:
原帖由 Dave 於 19-10-2016 09:54 發表

傳說中的全鋼de 只聞樓梯響,打co2 ,個位數彈量... 真係掛牆把玩專用槍。
we 呢支我會簡稱為玩具槍
當然有定番ra 踢金件升級可能可以改到十分靚。

如果話we 睇住第2 家廠來攻,倒不如話we 手上已經九 ...
上面有師兄話渣過鋼DE上手, 咁有冇試過真係爽打到?
FPR我估佢都會整到打到幾發LOCK到先有面放出街, 始終佢賣天價成槍, 唔會差到只用來掛牆

但WE呢支嘢, 二廠出鋼KIT真係純為外觀, 佢未必會理你換咗條SLIDE是否爽打到,  要改到打到, 相信不是一件容易的事
參考返吉打個鋁SLIDE, 真係輕到同原廠膠SLIDE差唔多, 條SLIDE重係因為馬記個內膽係亞鉛, 所以加重咗條SLIDE
所以加返埋一齊, 就同膠SLIDE重量差唔多, 咁BLOW BACK BLOW LOCK實無問題

但如二廠出鋼比WE 或馬系統, 因DE SLIDE都幾大把, 條鋼SLIDE有機會重一倍以上,加埋亞鉛內膽, 實為超重,
唔大改飛機流量, 配合適當強度的回膛彈弓等等, 加上WE全行程, 想LOCK,到都難, 呢D真係等鬼島, RA 等二廠自己試惦咗先好推出市面比人改

另一方法係, 除非二廠將SLIDE DE內膽改晒輕鋁, 咁或可以做到

不過WE改鋼直上都有成功例子, TT33 用咗RA條鋼SLIDE, 重量係重咗, 不過性能無變,
TT33個匣同1911差唔多的薄匣都有咁樣成績,  相信係TT33比較細把, 加上原廠飛機配合得到, 只係差回膛慢咗D,仲未搵到條好彈弓

望佢整下.357/.410/.44版
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題