發新話題

[WA] WA 系統 M4 BARREL EXTENSION 一問

WA 系統 M4 BARREL EXTENSION 一問

小弟接觸左WA SYSTEM M4都有一段時間, 發現當中最大消耗品都隻飛機

因為隻飛機條推彈杆有時JAM 幾下就會出現一個斜角, 之後就會load 唔到雙排匣其中一邊既彈

至於e個問題我最近發現, 唔jam 彈其實飛機粒推彈桿都係依然變形,

因為粒BARREL EXTENSION...當中發現左2個原因

其一係條BOLT CARRIER 同 UPPER 之間既公差, 令飛機插果陣摧到BARREL EXTENSION

第二個原因為, 扭BARREL NUT 果陣, 因為BARREL EXTENSION 定位粒野同 UPPER 有虛位, 所以令到佢都側埋一邊

想問下WA SYSTEM 既用家, 有邊隻BARREL EXTENSION 大家係覺得好用?
同埋, 有冇咩方法可以令扭BARREL NUT 果陣, 個BARREL EXTENSION 唔會跟埋一齊走

謝謝

我生得聰明得罪你咩!!!

我覺得彈夾都有關係 , 雙排式上彈唔建議裝滿BB彈,因裝太多BB彈壓死,會令飛機推彈桿負荷加重
我一直用WA個隻50飛夾但都只係裝32~36飛,9成時間玩AUTO印像中只有3幾次jam彈(幾萬飛入面)

呢支飛機應該打左最少一萬飛都無問題, 可師兄係用豬皮PMAG? 可能原因係度, 我支原裝豬皮係用唔到豬皮PMAG,
高低位唔啱拉唔到煲...

個槍膛唔正中係槍身固定槍膛有虛位, 要墊野先正中返

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2016 22:26 發表
我覺得彈夾都有關係 , 雙排式上彈唔建議裝滿BB彈,因裝太多BB彈壓死,會令飛機推彈桿負荷加重
我一直用WA個隻50飛夾但都只係裝32~36飛,9成時間玩AUTO印像中只有3幾次jam彈(幾萬飛入面)
呢支飛機應 ...
係呀, 用PMAG, 要執一執個MAG CATCH 先得, 如果唔係就會頂死左....

有樣野唔知關唔關PMAG事, 打到冇彈果陣如果冇BOLT LOCK, 飛機個推彈杆炒去PMAG粒BB FOLLOWER都一樣會撞到變形

另外想問下師兄用開咩牌既BARREL EXTENSION, 因為岩岩爛左隻..

回覆 3# 的帖子

VFC 果隻

個損耗斜角唔Jam都會有的 我用G&P PMAG同prowin都有咁 我覺得係推彈杆問題

回覆 3# 的帖子

Pmag尺吋通用性太低我買過一隻都唔敢再用
槍膛我用返井記cnc鈻個隻配返井記bolt用豬皮飛機冇咩鍋氣
或者用返豬皮亞鉛膛都0k,不過個膛都打爛第一次見
飛機推彈桿每個系統都係消耗品了, 或者玩到唔用得個陣成條原裝膠桿Cut走,再𠝹條膠條或鋁條上兩粒縲絲固定又續命

引用:
原帖由 AnakinLam 於 23-10-2016 23:08 發表
個損耗斜角唔Jam都會有的 我用G&P PMAG同prowin都有咁 我覺得係推彈杆問題
咁有機會係夾上彈杆問題,同埋煲Lock唔到直撞夾上彈桿馬記支M4隻飛機都見過會崩

引用:
原帖由 AnakinLam 於 23-10-2016 23:08 發表
唔jam 有係因為barrel extension 裝果左陣比barrel nut 扭到斜左

所以隻飛機會好似張圖咁側左去右邊

我想問下你支槍係成槍買定自砌

其實我覺得e個係設計上既缺陷

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2016 23:14 發表
Pmag尺吋通用性太低我買過一隻都唔敢再用
槍膛我用返井記cnc鈻個隻配返井記bolt用豬皮飛機冇咩鍋氣
或者用返豬皮亞鉛膛都0k,不過個膛都打爛第一次見
飛機推彈桿每個系統都係消耗品了, 或者玩到唔用得 ...
pmag 因為貪平

之前jam 到隻角斜左我都會cut 番佢做90度, 不過我後尾發現個位唔可以cut 得太多, 因為再jam會搞到個出氣位變形, 變到凹字反轉咁, 雖然可以照打

但係, 有一次好唔好彩, 粒hopup膠下面比隻變左形既gp飛機出氣口cut 爛左

回覆 9# 的帖子

其實我都只係用豬皮WA個隻,正廠成千蚊唔玩嗱  ,
E記330九折先300, 比PMAG 5隻kit只係貴50蚊一隻又唔洗砌, 氣化同通用尺吋更好值得玩既,
漏氣問題有得fix既 , 耐用性方面我有隻打左幾包只係爛過嘩佬入面粒鐵忽龍换左嘩佬又精神續命,
最大缺點就係超肉酸又多㝫又甩油又黑色 ,
老實講如果現時WA系統唔玩WA個D肉酸夾,我都全面轉玩馬記了,
WA現時只有肉酸夾先可以同馬記比較氣化,其他玩過幾款都冇得比

回覆 10# 的帖子

我用pmag要執mag catch, 隻匣會坐低的,唔係會頂飛機
雖然麻煩,但係好事,因為可以好密氣

聽你咁講值得試下隻gp普通匣,我支wa system可能更上一層

回覆 11# 的帖子

我完全接受唔到同廠竟然用唔到同廠出既夾
當時新買要430一隻真係伏中伏 ,豬皮WA個隻先330未計而家有折,連井記出名彈夾地獄都直上啪啪聲通用性大,
只要把槍執順哂再偷少少行程同馬記rof爽度有得比較冬天都冇軟腳 ,
但爽得濟日日打auto我有支已經打爆煲換左鋼煲 爽實要代價

引用:
原帖由 gainax 於 24-10-2016 00:27 發表
其實我都只係用豬皮WA個隻,正廠成千蚊唔玩嗱  ,
E記330九折先300, 比PMAG 5隻kit只係貴50蚊一隻又唔洗砌, 氣化同通用尺吋更好值得玩既,
漏氣問題有得fix既 , 耐用性方面我有隻打左幾包只係爛過嘩佬入 ...
烤漆冇計啦, 幾年前買過gp magpul 果支m4, 沙色, 初初好靚, 玩左一陣已經令面左, 之後玩多一排,

d油一塊塊咁跌出黎, pmag 又係, 所以而家唔敢買沙色...因為沙變銀果陣超核突

回覆 13# 的帖子

豬皮只有魚骨個D陽極表面係靚,其他合金件只係焗漆新個時就唔錯,
玩耐左反光一塊塊甩必經階段,準星我用手指都R得甩粉油出黎
同價產品vFZ質感就真係超班,我諗都有人因為外皮而轉左玩v記了

引用:
原帖由 gainax 於 24-10-2016 01:57 發表
豬皮只有魚骨個D陽極表面係靚,其他合金件只係焗漆新個時就唔錯,
玩耐左反光一塊塊甩必經階段,準星我用手指都R得甩粉油出黎
同價產品vFZ質感就真係超班,我諗都有人因為外皮而轉左玩v記了
而家玩vfc係好幸福...表面處理唔差, 鋼火控, 改良fire pin block, 同埋合理價錢

gp wok 平d, 不過啞鉛火控, 會斷腳既fire pin block, 仲有膠buffer...成支槍用磁石吸到既, 我諗得彈弓, pin, 螺絲, 同埋bolt stop/ bolt 接觸位種果粒野....

仲有樣最過癮既係, 如果尾通唔加spacer, 會jam 條bolt...而wok 係冇跟

發新話題