發新話題

[WA] WA 系統 M4 BARREL EXTENSION 一問

回覆 29# 的帖子

其實所有系統都有得改順改爽, 都係睇支煲行得有幾順&壓低撃鎚個阻力大唔大係氣化好唔好既關鍵, 但都係要睇隻夾好唔好力先得 ,

印像中片入面個隻PR0WM夾上次執屋拎返黎睇先知好似打斷左切氣鎖就打唔到連發,唔係佢有問題, 不過要用加硬彈弓先打得開嘩佬咁阻力實大氣化實打折了,所以當時轉玩左肉酸夾就上癮

引用:
原帖由 clay82 於 25-10-2016 00:10 發表
想請教咁多位

wa m4 有咩hop up 可以媲美馬記呢?
v記手槍膠個種應該係WA系統入面最好
但要同馬記M4比咁實係參考佢做hopup

引用:
原帖由 gainax 於 25-10-2016 00:16 發表
其實所有系統都有得改順改爽, 都係睇支煲行得有幾順&壓低撃鎚個阻力大唔大係氣化好唔好既關鍵, 但都係要睇隻夾好唔好力先得 ,

印像中片入面個隻PR0WM夾上次執屋拎返黎睇先知好似打斷左切氣鎖就打唔到連 ...
prowin 匣要用加硬彈弓係真, 問過朋友借過一隻, gp 原裝彈弓完全扑唔起個哇佬, 但pmag 係打得好爽
我生得聰明得罪你咩!!!

另外想問一問, 其實而家gp/ino/蛇 果隻wa 數係咪可以直上vfc 果隻wa數既barrel extension + hop-up

自己用緊ra 果粒同座, 但ra d qc愈黎愈高質所以想轉會

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 25-10-2016 01:39 發表
另外想問一問, 其實而家gp/ino/蛇 果隻wa 數係咪可以直上vfc 果隻wa數既barrel extension + hop-up

自己用緊ra 果粒同座, 但ra d qc愈黎愈高質所以想轉會
除VFC外. 其實可考慮用iron軟空氣d parts.
自已其中兩枝散齋的都有這品牌的barrel extension, 及一個hopup座(另一個用左Prime). 都無咩特別問題.

引用:
原帖由 gainax 於 25-10-2016 00:31 發表

v記手槍膠個種應該係WA系統入面最好
但要同馬記M4比咁實係參考佢做hopup
自己改VSR, or 用A-Plus for VFC hopup座(都係VSR)<-我用這個

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 25-10-2016 01:36 發表

prowin 匣要用加硬彈弓係真, 問過朋友借過一隻, gp 原裝彈弓完全扑唔起個哇佬, 但pmag 係打得好爽
我痛恨自己投資了很多在prowin...
DLS, GP易打理D, 又爽, 理得佢肉酸....
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 clay82 於 24-10-2016 23:01 發表
我個套係prime身
用pmag鋼bolt同3oz buffer

冇bolt bounce
連發都好爽....

不過只限頭廿槍......
This is a good setting
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 mk23 於 25-10-2016 10:09 發表

除VFC外. 其實可考慮用iron軟空氣d parts.
自已其中兩枝散齋的都有這品牌的barrel extension, 及一個hopup座(另一個用左Prime). 都無咩特別問題.
e 間廠我對佢印象都幾正面, 早排因為換左隻下身, 發現井勝粒連發司牙同井勝bolt 互動唔到, 所以換左iron 果粒試, 果粒司牙簡直係wa system入面最易裝既, 最後都同條bolt 互動到

前幾星期都買左隻iron 飛機試, 佢原裝跟果粒好似係1j飛鏢(正壓試過1張報紙都打唔穿, 可能我裝錯左), 之後換左gp 果粒1.5j飛鏢, 轉番負壓又好過癮, 少少不足係飛機尾oring 同 bolt 有d 鬆, 包少少水喉膠布冇事了

就係換左飛機之後我先開始下決心搞好barrel extension 既問題

引用:
原帖由 horenhim 於 25-10-2016 10:57 發表

因為我跳海果陣大家已經話gp pmag 爽, 所以避過一劫

不過pmag 有個問題, 就係不能跌, 佢3合一設計實在太聰明

如果買自裝既pmag, 記得最長果條螺絲一定要扭到超緊, 如果唔係第一節同第二節之間會keep 住漏氣

同埋, 用耐左o-ring 會自己斷

引用:
原帖由 horenhim 於 25-10-2016 10:57 發表

Prow我買過4隻v2,外皮係靚亦唔會漏氣,當時未玩過肉酸夾個時2幾度其實都Ok,但夾返叉凍D就唔得了,加上由於成日打斷切氣鎖50蚊隻唔係辦法, 所以要物色另一隻夾,咁啱買左把豬皮成槍跟隻肉酸夾先知wa系統仲有氣化好既夾就轉左玩 不過當時個個玩PMAG但買左一隻試係仍未有肉酸夾咁爽都冇買了,唔知點解係抄WA個隻夾設計爆發力特別好

引用:
原帖由 gainax 於 25-10-2016 15:21 發表

Prow我買過4隻v2,外皮係靚亦唔會漏氣,當時未玩過肉酸夾個時2幾度其實都Ok,但夾返叉凍D就唔得了,加上由於成日打斷切氣鎖50蚊隻唔係辦法, 所以要物色另一隻夾,咁啱買左把豬皮成槍跟隻肉酸夾先知wa系統仲有氣化 ...
6隻V1, 無件修理,GG.
1隻V2影相用
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 42# 的帖子

氣化無咁好都叫用到最多打單發,斷亞鉛切氣鎖就真係無解
一隻夾平均3千飛斷一次,肉酸夾萬幾飛都未斷過,佢本身用線切割鋼料夠硬

引用:
原帖由 gainax 於 25-10-2016 15:54 發表
氣化無咁好都叫用到最多打單發,斷亞鉛切氣鎖就真係無解
一隻夾平均3千飛斷一次,肉酸夾萬幾飛都未斷過,佢本身用線切割鋼料夠硬
其實肉酸甲即係乜牌,小弟也是十隻一prowin等死中

回覆 44# 的帖子

肉酸甲係抄WA個D ,豬皮出個隻原裝已經鋼切氣鋼嘩佬三舊水抵玩, 係"肉酸"同易漏氣

新Ver鋼切氣有轆唔會打蝕個鋼切鎖

發新話題