發新話題

HK VP9 開箱/吐糟/射撃測試

HK VP9 開箱/吐糟/射撃測試

Me like:
後座力大
有跌管彈簧,動作暢順(除了飛機)
靚仔

Me no like:
飛機卡卡的
著彈點低(跟hop up無關)

想到甚麼再寫好了....
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 原創內容 11-11-2016 21:47
  • gtoray 金錢 +20 原創內容 11-11-2016 21:47
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

著彈點低

同意,真係好低,我係屋企2米水平射靶,靶孔低3cm有余(default hop up, 恐龍氣+V社自家.25BB)
可能與内管唔到位有關?調較hop up也未明顯改善,另外飛機彈簧有d軟,
V社呢隻好似只有後坐力,手感同外觀ok, 準度就好似江湖郎中咁,隔咗咁耐出街,呢個價錢同實際質數......小小失望

引用:
原帖由 ranger101 於 7-11-2016 11:48 發表
著彈點低

同意,真係好低,我係屋企2米水平射靶,靶孔低3cm有余(default hop up, 恐龍氣+V社自家.25BB)
可能與内管唔到位有關?調較hop up也未明顯改善,另外飛機彈簧有d軟,
V社呢隻好似只有後坐力,手 ...
後準星太低
我用圖左2的方法先打中靶中心
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

有Ching話個mag release  設計有問題會跌匣,有Ching遇到嗎?

引用:
原帖由 horenhim 於 7-11-2016 13:57 發表

後準星太低
我用圖左2的方法先打中靶中心
HS2000

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 11-11-2016 20:20 發表
有Ching話個mag release  設計有問題會跌匣,有Ching遇到嗎?
還未到跌匣的地步,但感覺不實在,有些虛位
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 14-11-2016 09:09 發表

還未到跌匣的地步,但感覺不實在,有些虛位
睇CXX條video都跌跌地匣.. 呢支嘢實際上仲欠好多補品..  可惜係, 有邊間廠會同VFC出.. 馬記就話唔洗怕姐

我諗買槍的朋友都唔志在VFC出返D免費件比各位, 自己出錢都係常事, 最重要係  

第一槍落少少力頂住mag release可解決跌匣問題,
我有試過更換握把片后,釋放mag release彈匣不會自然脫落,略緊需用力抽出(反而冇跌匣問題)
之後發現原因出在更換兩側握片時,重新安裝解決。

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 14-11-2016 09:15 發表

睇CXX條video都跌跌地匣.. 呢支嘢實際上仲欠好多補品..  可惜係, 有邊間廠會同VFC出.. 馬記就話唔洗怕姐

我諗買槍的朋友都唔志在VFC出返D免費件比各位, 自己出錢都係常事, 最重要係  有
就算fix左....逝去感情如何留得住
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 1# 的帖子

我想問一下條 disassemble lever 嚸都放唔返原位 ? !
全氣動
czp09
ump9
msg90

引用:
原帖由 20131324 於 19-6-2017 17:31 發表
我想問一下條 disassemble lever 嚸都放唔返原位 ? !
找支筆, 推返條內管入去先.

回覆 11# 的帖子

已推。
全氣動
czp09
ump9
msg90

引用:
原帖由 20131324 於 19-6-2017 19:30 發表
已推。
guide rod未對齊
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題