54 1234
發新話題

VP9彈道修正&疑難雜症診療

VP9彈道修正&疑難雜症診療

今日收到, 拆槍驗正内管果然有少下垂...

拉巻尺五米, 0.2g, 134氣, 瞄"1"靶:

...瞄"1"中"2",

用水喉膠布太薄, 又難控制...
電線膠布又太厚...
忽發奇想, 用膠布!

手術中...

手術後...(試了N次, 最終巻兩層)

試靶...瞄三中三, 瞄四中四  

多謝收看, 不喜勿插

3 個讚好! TOP

膠布大法

有冇手術後(包住個位)

引用:
原帖由 Opica 於 2016-11-12 21:26 發表
有冇手術後(包住個位)
Opica 兄:

如此這般, 仍有位剩做氣密

補充, 我開盒拎上手後發現外管slack虚位太多, 手摇得郁, 太不穩, 因此決定不用其他師兄的o-ring定管大法了, 以免外管帶動内管搖擺...

補充近鏡:

師兄提供好方案,点會有人插呢.感謝還來不及.
FBC1

引用:
原帖由 Ben_9413 於 12-11-2016 21:34 發表

Opica 兄:

thx c hing. 其實我想睇點樣貼。。。不過我諗我可以試下先

好辦法好辦法

為何各位說內管下垂?我的沒事喔!

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 2016-11-13 10:20 發表

http://i1148.photobucket.com/alb ... bile%20Uploads/IMG_ ...
DX版? 普通版?

小第又有新發現

[回膛桿異位]

安裝滑架時拉後, 回膛桿有時會異位, lock滑架:

致病原:

解決辦法:

Lock slide 情況下手指左右扭動回膛捍槍口末端將榫位較正, 此時滑架會正常回位

[滑架拆除]

另外, 我昨天拆滑架時拆極都拆不出, 今日發現將滑架往復時, 需同時用力滑架向上拉起, 便成功

引用:
原帖由 48191 於 13-11-2016 10:20 發表

http://i1148.photobucket.com/alb ... bile%20Uploads/IMG_ ...
你條管顏色都唔同。。。順便睇下你個sght有冇夜光。。

E記有客話佢個支有夜光sight

DX Ver. (QXF custom)
楓X管加哭泣膠...
引用:
原帖由 Ben_9413 於 13-11-2016 11:14 發表

DX版? 普通版?
究竟世界上還有神嗎?

夜光!? 佢自改Tritium sught定裝真品sight?
引用:
原帖由 Opica 於 13-11-2016 12:23 發表
你條管顏色都唔同。。。順便睇下你個sght有冇夜光。。

E記有客話佢個支有夜光sight
究竟世界上還有神嗎?

54 1234
發新話題