48 1234
發新話題

[認真] 搵反一個好耐之前既同學

搵反一個好耐之前既同學

想睇下大家既意見
是咁的
講反個背景先,早幾日以前既同學約反出黎吹下水
係一個男仔fd約既,計埋我兩男兩女
其中一個女叫a,之前都算大家有好感(曖昧啦,又未算一齊過)
第二個女叫b(唔係好關事)
男叫c
同我
吹完水之後散水,我同c一齊走(同路)過多一陣c whatsapp a睇佢反到屋企未
a冇覆,c就打比佢,打完話反到屋企就冇野
不過唔知c係咪對個個都係甘..

唔記得問反a拎反contact,好自然甘問左c拎
佢連a屋企電話都有埋..以前我都有佢屋企電話既,但係冇聯絡+換電話之後就冇左a手機同屋企
其實我對a都仲有d野,雖然我唔知a點諗,但都想試試
whatsapp a同佢傾計,佢又好似好忙(佢話讀緊唔知咩course,就協要溫書)
好多時傾一兩句就完左,唔知係真係忙還是冇興趣同我傾落去
師兄們會點做/覺得係咪根本冇機會?
依家同a感覺拉得好遠,識既朋友唔同左,對佢既了解同時變得一無所知
反而覺得朋友c同佢仲熟一點

同C 熟唔熟? 唔熟就去馬

你搵過第二個啦,
你搵a咪又係想搵曖昧感覺。

https://m.youtube.com/watch?v=jbBuhBF8ZFs

引用:
原帖由 Anonymous 於 4-12-2016 21:52 發表
同C 熟唔熟? 唔熟就去馬
以前好熟,但讀書時期過左就生左好多

引用:
原帖由 reniless 於 4-12-2016 22:08 發表
你搵過第二個啦,
你搵a咪又係想搵曖昧感覺。

https://m.youtube.com/watch?v=2nmK7UM--1Y
佢以前同依家比我既感覺都係好好
文靜乖乖女feel
就得人,以前學生時代佢驚都同我睇鬼片
不過依家就唔知佢有冇男朋友/同c有冇野<--最驚呢樣

溝女唔需要咁多前設,唔需要咁多恩怨情仇,唔需要咁多歷史,

約出黎食下飯行下街睇下戲,約番兩三次,岩就表示下,唔岩就唔再約,就係咁簡單。

衰D 講句,讀書時代,係靚女同學都有好感架啦.. 溝哂佢丫笨..

至於 C 點諗唔需要理,或者真係想情義兩存既話就先問問C 有冇同A 拍拖,
如果佢話冇,理得佢真言定假語,追得A 。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

有D野吾做會遺憾,而人生不應背負太多遺憾

拎出勇氣,就算失敗了,亦有個答案

樓主缺的和需要的,就是一個勇氣
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-12-2016 23:40 發表
有D野吾做會遺憾,而人生不應背負太多遺憾

拎出勇氣,就算失敗了,亦有個答案

樓主缺的和需要的,就是一個勇氣
謝謝師兄

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:24 發表

約出黎食下飯行下街睇下戲,約番兩三次,岩就表示下,唔岩就唔再約,就係咁簡單。

衰D 講句,讀書時代,係靚女同學都有好感架啦.. 溝哂佢丫笨..
...
謝謝
之前好耐都無用a同c聯絡,只驚a同c有野
但果日出黎又唔多覺,只係走果時c打比a問佢反到去未
e+同c又冇以前甘熟,唔知點開口問好

你未試下搵下a先
睇下有冇得去返之前個關係
唔得就算 唔晒時間

但我覺得去唔返關係
同女仔曖昧只有一次機會
把握唔到時機就無ga la

如果再有機會就勇d搏一次啦
衰左好過有遺憾

至於c就唔洗理啦 男未婚女未嫁
佢又唔係食硬

媾女需要靚仔,唔靚仔就物質撘救
現代社會吹噓小白臉同物質, 準備越充足成事機會越大, 當然要睇自身條件同對手差距衡量一下先去馬免失去fd子做。。。

諗多左......

回覆 9# 的帖子

比我就唔理C君,反正以前曖昧過,執劑呀A先講

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2016 22:24 發表

...
溝女咁麻煩又食飯又行街又睇戲,仲要約幾次,窮L邊有錢
比我就直接同A講,無謂浪費時間,得唔得一句

引用:
原帖由 m11.man 於 5-12-2016 03:29 發表

溝女咁麻煩又食飯又行街又睇戲,仲要約幾次,窮L邊有錢
比我就直接同A講,無謂浪費時間,得唔得一句
你呢啲先至叫有錢行為!

48 1234
發新話題