發新話題

[WE] 我們-沙鷹[爆炸圖336樓]

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-8-2017 22:54 發表
https://www.facebook.com/kyairso ... lSh5LaTj8L6wilwqgEE
應該有貨了
我諗應該70槍後仲夠氣lock slide
有冇廠會車鋼身呢: ...
原裝鋁身算 ,鋼身冇十k都要8k又煲得唔夠鋁爽

引用:
原帖由 gainax 於 1-9-2017 01:05 發表

原裝鋁身算 ,鋼身冇十k都要8k又煲得唔夠鋁爽
其實都係 最理想係6061/7075 cnc身 又陽得 又鍍得

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-8-2017 23:05 發表

我數到70之後數唔到了
我依家諗緊點搞 我同個識電鍍既人傾左陣 鑄鋁陽同鍍都好煩
都係等睇我們個效果好過拎出去,鍍完未必比原來好就煩

回覆 212# 的帖子

始終gbb手槍要keep到爽度又耐用與質感唯有用鋁, 除非鋼身粉絲
用膠低質感低強度但勝在輕氣化最好, 用鋼高強度高質感但太重
三個物料中氣化同爽度最唔好, 鋁就中間平衡性最好, 其實只要用7075鋁T6熱處理強度拍埋鋼都唔差, 不過應該冇廠咁佛心唔係6扮7都算好  如是我們做起應該有廠出cnc kit值得收藏, 有出既話日後唔洗買馬記15mm飛機非全行程改kit了

引用:
原帖由 gainax 於 1-9-2017 01:22 發表

都係等睇我們個效果好過拎出去,鍍完未必比原來好就煩
台灣可能有custom成品 買枝黑色先冇死錯人

引用:
原帖由 gainax 於 1-9-2017 01:47 發表
始終gbb手槍要keep到爽度又耐用與質感唯有用鋁, 除非鋼身粉絲
用膠低質感低強度但勝在輕氣化最好, 用鋼高強度高質感但太重
三個物料中氣化同爽度最唔好, 鋁就中間平衡性最好, 其實只要用7075鋁T6熱處理強度拍埋鋼都 ...
鍍左既話睇唔出既

以色列手槍,我反而希望有廠商會出 Jericho 941 GBB。
(日本 Hudson 出過,但只是膠身)

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-8-2017 20:58 發表

so兄係用咩牌件去做?
我見有d台仔拎we slide黎鍍 應該可以既
如果要氮化鈦要做高溫 鑄鋁應該受唔住
馬路仙

好多材料缺撼...鍍之前係無人估到的
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 1-9-2017 02:46 發表
以色列手槍,我反而希望有廠商會出 Jericho 941 GBB。
(日本 Hudson 出過,但只是膠身)

Http://shop.ehobbyasia.com/kwc-iwi-jericho-941-baby-eagle-co2-pistol-6mm-bb.html#.WaigCh5-XqA
非賣廣告,參考下
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

電鍍小弟麻麻, 反而想要拉絲版
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 1-9-2017 07:44 發表

馬路仙

佢拋完光已經見沙坑?

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-9-2017 11:01 發表

佢拋完光已經見沙坑?
我支WE TT slide blue下佢,  磨極都有沙坑,
最後放棄轉咗RA鋼slide..

我估銀slide DE 一定要用比較正常的鋁 (我實在不能用靚去形容WE D料)

多數咁, 整咗一大批SLIDE, 睇下邊條無乜沙坑就抽出來再打磨做髮絲做銀版
淨返果D上厚油漆遮醜就可以上市,  所以點解黑色會快過銀色上市, 可能係呢個原因.

不過, 呢D料如果唔靚, 一拋光, D沙孔會十分清楚.. 所以廠家出髮絲紋十分明智

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-9-2017 11:03 發表

我支WE TT slide blue下佢,  磨極都有沙坑,
最後放棄轉咗RA鋼slide..

我估銀slide DE 一定要用比較正常的鋁 (我實在不能用靚去形容WE D料)

多數咁, 整咗一大批SLIDE, 睇下邊條無乜沙坑就抽出 ...
估計銀slide會比黑色貴幾舊
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 1-9-2017 07:44 發表

馬路仙

馬老仙D左輪??

引用:
原帖由 2slow 於 1-9-2017 11:11 發表

估計銀slide會比黑色貴幾舊
好似around 1300
但如果再重鍍都好危 等下先
或者台仔有重鍍成品賣 風險唔係自己到
又或者有人車cnc身 如果6061就好了

發新話題