發新話題

[others] 我的 GBB Pistol Carbine 集會

引用:
原帖由 rho837 於 16-1-2017 14:53 發表
以前整過一支馬老爺HiCapa改長長的内管! 嘩! 好勁! 煲到飛機澈哂!
Hicapa 係煲得勁好玩.
FBC1

我有時不太明白為什麼要追求勁 blow back (其實是 blow front),如加強回膛彈弓乜乜物物,但對實際操作包括耗氣量、槍口上揚及 follow up shot 等都是不利的,似乎代價得不償失呢~~

只求實際就大家都玩緊KJ MK1 唔洗煩了

回覆 33# 的帖子

笠兄,用KJ MK1 都煩架,煩就煩在:

1. 它的槓桿式扣雞,令扣雞力大增,好難打得好

2. 哭泣太廢而且太易爛

想了很久都未想到解決方法。。。

引用:
原帖由 olw0978 於 17-1-2017 05:42 發表
我有時不太明白為什麼要追求勁 blow back (其實是 blow front),如加強回膛彈弓乜乜物物,但對實際操作包括耗氣量、槍口上揚及 follow up shot 等都是不利的,似乎代價得不償失呢~~
乜人刀有。。。 有人買槍唔打game只收藏... 有人只講blowback feel... 有人要求精準 有人要求外觀像真..有人要求內結構像真... 咸魚青菜各有所愛

anyone use SRU kit ?

引用:
原帖由 olw0978 於 17-1-2017 05:42 發表
咁不如玩電鎗算啦

回覆 37# 的帖子

玩 GBB 也未必需要追求大 blow back 的吧

打左幾年 GBB 釘,現已再無意欲玩電了

各有所好,强力退堂我中意架.
FBC1

新成員

製作過程:
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=169766

1 個讚好! TOP

Look like a KrissV

附件

28-12-2017 09:36

據知 CAA 的 airsoft division 已推出 airsoft 版。

另一邊廂,呢套 kit 有番鹹,不但 airsoft 無修直上,還付送 thumb rest 及槍燈,只賣正版 1/3 價

最近才砌好, 尚欠magwell就完戎!

附件

30-12-2017 08:47

想請問一下,個鐵剷柄點裝?
引用:
原帖由 olw0978 於 6-1-2017 22:15 發表

蘇兄,其實這些才是我的非佛
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Ang123456 於 30-12-2017 08:47 發表
最近才砌好, 尚欠magwell就完戎!
師兄,套 Hera kit 重買得到?

發新話題