46 1234
發新話題

[Marui] Marui Glock 17 換邊隻slide

Marui Glock 17 換邊隻slide

我想問如果玩原裝款glock 17 應該用新版吉打slide 定係用prowin 個隻??? thx

聽聞吉打新版都可以直上

引用:
原帖由 kin123450 於 19-2-2017 13:40 發表
我想問如果玩原裝款glock 17 應該用新版吉打slide 定係用prowin 個隻??? thx

聽聞吉打新版都可以直上
玩原裝款,我會上吉打鋼slide~~如果要鋁slide原裝款我買枝V記好過....

回覆 2# 的帖子

V記 glock 不了.......一壞就好煩

剛砌左支吉打鋼17slide, 表面處理無以前34,19,26 咁滑, 沙紋較粗
Marking 字體粗左d又淺左d,個人覺得整體無以前咁靚
飛機座螺絲柱粗左,要用佢跟既飛機座,  用原裝飛機座要執
外管同樣比較粗沙, 跌管做得好過之前19,26,34

引用:
原帖由 kin123450 於 19-2-2017 16:03 發表
V記 glock 不了.......一壞就好煩
睇下你點用,一般打game係無問題,當然如果係玩ipsc依類高使用率就真係唔太合適...不過而有另一個耐用選擇,KJ kp17!!!

回覆 4# 的帖子

依家洗唔洗大執, 因為我記得以前D人執講粗口

回覆 6# 的帖子

我之前第一支19執到嘔血, 26/34好好多
不過3支跌管都係唔好, 要自改跌管彈弓
新的17外管不用改

回覆 7# 的帖子

Thanks ching

同埋我想問多樣野, marui 換吉打下身洗唔洗大執??

引用:
原帖由 kin123450 於 20-2-2017 02:22 發表
同埋我想問多樣野, marui 換吉打下身洗唔洗大執??
買過4隻, 11年版, 12年版(2隻), glock 26

4隻都唔駛點執, 只係有d位可能要墊高

不過個人覺得吉打d qc 麻麻, 特別係鋼件

我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 9# 的帖子

除19要墊高前軌道座
26身真上馬記, 17身直上馬記/KJ G17

THX ching們

guns modify和ace1 arms选边支呢

同樣問題鋁slide同身,根魔同吉打邊個好 定係有其他推薦

引用:
原帖由 wanlicaicai 於 20-11-2017 16:47 發表
guns modify和ace1 arms选边支呢
根摩有D款跟埋自家設計飛機座卅hammer set, 不推廌
ACE未玩過唔清楚

46 1234
發新話題