發新話題

[Marui] Marui Glock 17 換邊隻slide

引用:
原帖由 BLSK 於 20-11-2017 17:03 發表
同樣問題鋁slide同身,根魔同吉打邊個好 定係有其他推薦
吉打要睇睇係咪成塊鋁mill出黎
有時吉打係鑄件再nc執下 鑄件一般唔係陽極
我都諗緊買佢條7075 slide裝真sight或十字軍sight

根魔以我所知係成塊mill

有detonator既slide就換佢,d記qc ok喔

純粹個人感覺:
根魔Slide/ barrel set加3HK真刻下身最好。
但我嗰套根魔係2015年版,色水竟然有少少泛綠⋯⋯
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 BLSK 於 20-11-2017 17:03 發表
同樣問題鋁slide同身,根魔同吉打邊個好 定係有其他推薦
小弟有吉打17/19/26下身, 根摩AGC款下身
根摩17身係"後期型"magwell無手指位, 吉打&MARUI則有
根摩感覺用料比吉打淋一D, 估計係玻璃纖維成分較少
根摩mag catch位內龐改厚D, 做custom手指位唔怕會穿
但內面肉厚左mag catch 要執先可以裝到, 個人不喜歡
根摩身前後縲絲位都有insert絲母,吉打則只有前面
根摩marking 只有US版, 吉打有US/EU版

根摩身睇下面條link
http://www.enten.co.jp/gm-0270.html

引用:
原帖由 48191 於 20-11-2017 17:39 發表
純粹個人感覺:
根魔Slide/ barrel set加3HK真刻下身最好。
但我嗰套根魔係2015年版,色水竟然有少少泛綠⋯⋯
我有套sai 的確slide黑中帶綠

就算真槍Glock,刻字其實好求其,玩具係比較精細;但顔色偏綠,就真係好奇怪。
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-11-2017 18:35 發表

我有套sai 的確slide黑中帶綠
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 20-11-2017 19:40 發表
就算真槍Glock,刻字其實好求其,玩具係比較精細;但顔色偏綠,就真係好奇怪。
染料問題姐 介意既陽多次
我中左招 買左冇laser marking版sai

多謝各路師兄解答
我都有留意D牌,評價都幾好因為佢啲西幾正
D牌slide 17有款Auto (Custom) 同Custom 兩者有乜分別

D牌係靚呀但價錢都千五起跳

主要都考慮吉打但點分mil定鑄
如果咁D牌西上唔上到吉打slide嫁

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-11-2017 19:55 發表

點計散砌都係貴過原裝

附件

20-11-2017 20:27

引用:
原帖由 BLSK 於 20-11-2017 20:11 發表
多謝各路師兄解答
我都有留意D牌,評價都幾好因為佢啲西幾正
D牌slide 17有款Auto (Custom) 同Custom 兩者有乜分別

D牌係靚呀但價錢都千五起跳

主要都考慮吉打但點分mil定鑄
如 ...
如果上彩虹8 佢d圖有d有寫 cast aluminum and nc working 我既理解係鑄鋁再行milling
而其他廠有d標明話係成塊鋁料車 應該係extrusion再行cnc出黎
extrusion就應該好低機會有沙坑 打砂再陽都得
如果鑄身有時打完砂就有砂坑 未必陽到

吉打有7075 glock slide 佢標100%cnc 應該係7075 extrusion 鋁再行cnc
連飛機座 真數sight 應該裝到十字軍果隻

d牌sight同slide數好準 如果d牌sight裝到吉打slide都可能要小執
d牌sight仲可以挑左枝夜光芯出黎 入到氚管

引用:
原帖由 loveless 於 20-11-2017 20:27 發表

點計散砌都係貴過原裝
鋼野黎?
佢無左個glock logo

我果套還好 有glock logo,管有barsto marking 係冇晒sai d白字

深刻!?
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-11-2017 19:55 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 20-11-2017 20:54 發表
深刻!?
sai有d 係laser marking
但glock果d logo係深刻

回覆 25# 的帖子

但香港邊到有D牌野,到到都out of stock,想睇下slide同西
我知對西正呀 啲款又多

分分鐘買吉打下身算,又破財

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-11-2017 20:35 發表

如果上彩虹8 佢d圖有d有寫 cast aluminum and nc working 我既理解係鑄鋁再行milling
而其他廠有d標明話係成塊鋁料車 應該係extrusion再行cnc出黎
extrusion就應該好低機會有沙坑 打砂再陽都得
如果鑄身有時打完 ...
非非非非常另類選擇,
佢真係7075 T6 billet, 好硬淨,
以佢賣價係very實惠
https://youtu.be/XGk6pvJoTKg

發新話題