發新話題

[WE] 小米七問題

小米七問題

請問有冇師兄試過換hopup膠後

飛機同hopup膠夾得太實而令初速下降同不穩?

飛機出氣口係咪比一般做得肥左?

有咩解決方法?

請師兄們賜教,感激不盡

附件

6-3-2017 00:04

我反而係換左cp綠膠之後 hop up較盡都冇咩效

換都費事,原裝照玩

引用:
原帖由 loveless 於 6-3-2017 00:11 發表
換都費事,原裝照玩
枝槍買返黎最後少都要執trigger同zip o ring係trigger
唔係既話根本就唔打得

執左就ok既 平玩之選

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-3-2017 00:20 發表

枝槍買返黎最後少都要執trigger同zip o ring係trigger
唔係既話根本就唔打得

執左就ok既 平玩之選
點解唔打得?開唔到槍?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 6-3-2017 00:24 發表

點解唔打得?開唔到槍?
平均扣5次雞 有一下係打唔出
因為trigger有空位左右走 所以'接觸不良'
zip個o ring頂住佢係右邊 咁就可以了

佢個hop up下壓方式怪怪地 係迫曲條膠bar 從而令佢下壓
但我換左膠之後較盡hop up都冇上炒...

回覆 2# 的帖子

但師兄冇出現飛機同hopup膠夾得太實呢個問題?

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-3-2017 00:20 發表

唔係既話根本就唔打得

執左就ok既 平玩之選
有迫緊trigger, 鎖死外管, 加長selector detent...
我意思係冇買補品, 支米7太致上係原裝

有冇大神有方法?

同埋係外國forum見到話we m4飛機合用,

但同原裝飛機彈匣個入氣位好似唔同

求賜教,感激各路師兄

引用:
原帖由 loveless 於 6-3-2017 10:14 發表

有迫緊trigger, 鎖死外管, 加長selector detent...
我意思係冇買補品, 支米7太致上係原裝
後面兩樣唔多識
好似有鋼trigger set,鋼製伸縮托桿
我打左一排 只係斷過切氣片

聽聞smg8打後既內管好似係改少少野 都係用到馬記系統膠
但唔知要唔要執 唔知樓主個問題關唔關事

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-3-2017 20:10 發表

後面兩樣唔多識
好似有鋼trigger set,鋼製伸縮托桿
我打左一排 只係斷過切氣片

聽聞smg8打後既內管好似係改少少野 都係用到馬記系統膠
但唔知要唔要執 唔知樓主個問題關唔關事
師兄有冇多d資料?因為我爬左好多文都唔覺有講

佢奇在夾得實但blowback時飛機又回到位

係唔知點解槍槍唔同力,第一槍有力,之後就得返1j都冇

引用:
原帖由 loloandlok 於 6-3-2017 20:30 發表

師兄有冇多d資料?因為我爬左好多文都唔覺有講

佢奇在夾得實但blowback時飛機又回到位

係唔知點解槍槍唔同力,第一槍有力,之後就得返1j都冇
我都唔係好記得邊到講
係講we後期d gbb長火管同膠都改左少少 smg8,mp5,scar h,p90果d
唔知係咪影響到hop up表現

師兄係用咩膠?或者可以試試重裝一次

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-3-2017 22:26 發表

我都唔係好記得邊到講
係講we後期d gbb長火管同膠都改左少少 smg8,mp5,scar h,p90果d
唔知係咪影響到hop up表現

師兄係用咩膠?或者可以試試重裝一次
發現左一個問題,就係用A+管同楓葉皮底下

如果唔開hopup, 係會啜唔實粒彈,初速得零點幾j

但如果開返少許hopup就會啜實粒彈,初速穩定1.4-1.5j

但師兄有冇試過呢d情況

引用:
原帖由 loloandlok 於 6-3-2017 23:49 發表

發現左一個問題,就係用A+管同楓葉皮底下

如果唔開hopup, 係會啜唔實粒彈,初速得零點幾j

但如果開返少許hopup就會啜實粒彈,初速穩定1.4-1.5j

但師兄有冇試過呢d情況
我第一次換膠果時 直頭會嘔彈
其實你一開始講個問題 會唔會係出氣咀太長呢? 因為we m4 gbb出果時有人講過出氣咀太長

但我試過楓葉膠就咁放粒彈落去都係啜唔住直入直出

發新話題