34 123
發新話題

德國血統、瑞士「巨型」入門軍錶平有平玩!

德國血統、瑞士「巨型」入門軍錶平有平玩!

話說軍醫最近突然錶瘾大作,網上訂了一隻steinhart nav b-uhr 47空軍錶回來。。。
steinhart是德國血统,平價但素有好評!
本錶採用瑞士ETA 6497手動上鍊袋錶機芯,
錶面巨大達47mm
小三針。
十分有份量而又十分簡约典雅!
戴上手好似戴住個鐘出街。。。
夜光效果:算是合格吧。。
原裝是皮带,但軍醫一向不喜歡皮帶錶,因為唔濕得水,所以第一時間換上了家中舊有的levies啡色矽膠帶及鯊魚鋼帶試試。。。大家認為配啡膠帶或配鯊魚綱帶那樣好看呢。。?

Happy shooting!

附件

11-4-2017 23:02

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

我喜歡皮帶,不過就係皮帶唔方便先衰。
---
兩條錶帶效果一般,牽強。

引用:
原帖由 reniless 於 11-4-2017 23:05 發表
我喜歡皮帶,不過就係皮帶唔方便先衰。
---
兩條錶帶效果一般,牽強。
是的,配皮帶應該是最典雅粗擴的......

happy shooting!
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

皮帶要用防水性高,鱷魚皮,魔鬼魚皮就耐用,淘寶應該買到,真假就難講。

皮 + 防水水劑

IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

明天去配條黒色車粗白線膠帯可能好少少...

HAPPY SHOOTING!

引用:
原帖由 reniless 於 11-4-2017 23:29 發表
皮帶要用防水性高,鱷魚皮,魔鬼魚皮就耐用,淘寶應該買到,真假就難講。
靚既鱷魚皮,魔鬼魚皮帯太貴了....1/3 隻錶價錢,FOR CHEAP錶..玩吾過

引用:
原帖由 oliver1997 於 11-4-2017 23:36 發表
皮 + 防水水劑
無乜用架....

最近我也入了"蝦仔"銅錶,配原廠NATO銅扣皮帶
不過夏天將至,要換番條膠帶了。

附件

12-4-2017 09:44

依個配搭好,粗中帶細。
主要係多個銅扣感覺順眼。

我對靴都係有個標誌性銅扣响度,先畀到人感覺唔同,自我感覺良好
---
借頭借路乘機貼靴圖

附件

12-4-2017 13:10

1 個讚好! TOP

Dele....

引用:
原帖由 RCman 於 12-4-2017 09:44 發表
最近我也入了"蝦仔"銅錶,配原廠NATO銅扣皮帶
不過夏天將至,要換番條膠帶了。
潛水銅哈。。。正到痺!

引用:
原帖由 T-800 於 12-4-2017 14:11 發表

潛水銅哈。。。正到痺!

其實近期我前後入左兩隻Steinhart,
Steinhart造功不錯價錢也親民點。
因為香港有鋪引入,現貨羅上手有時唔同網上睇圖片。
好似呢隻銅錶,原本網上我係睇中個圈淺色點那款,
但到我見實物我又選了這款。

最近又睇中呢款,45mm巨錶面,
換條膠帶夏天用一流。

附件

12-4-2017 14:31

引用:
原帖由 RCman 於 12-4-2017 14:27 發表

其實近期我前後入左兩隻Steinhart,
Steinhart造功不錯價錢也親民點。
因為香港有鋪引入,現貨羅上手有時唔同網上睇圖片。
好似呢隻銅錶,原本網上我係睇中個圈淺色點那款,
但到我見實物我又選了這款。

最 ...
300米防水。。。正啊!

34 123
發新話題