20 12
發新話題

[WE] 大家長槍內管用咩牌子多

大家長槍內管用咩牌子多

我現在信頼海神,楓葉,Lonex 及 pdi

前兩者性價比高,只要稍加固定已有很好效果;後兩者取其剛性,防止額外不想要的諧震效果最明顯。

管是否呃錢或者是否願意被呃錢。。。這倒是各花入各眼了

重點是不要盲目追求,認清自己目標及錢包來取捨,有時原裝管只要防止自由度過大,即使不換管也未必會差的~~

回覆 1# 的帖子

只信PDI
也不是越精密越好

人地點講我就唔知啦,同樣也有人說楓葉唔掂,我是只信自己,而實戰結果告訴我掂。

海神 + 差輪咋 已助我落場殺敵無數
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=161342

首選pd!, 其次第一牌, 港台野唔太相信好精密亦唔平,
準唔準其實hopup組重要過內管, 你見馬記6.08內管都準就知。。

我用精密管只係為咗谷個少少力,所以我會選舉吉打6.02管

引用:
原帖由 olw0978 於 19-4-2017 23:18 發表
人地點講我就唔知啦,同樣也有人說楓葉唔掂,我是只信自己,而實戰結果告訴我掂。

海神 + 差輪咋 已助我落場殺敵無數
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=161342
海神唔係台灣廠,所以比台仔抵制?

引用:
原帖由 來自星星的猩猩 於 19-4-2017 19:28 發表
海神??Pdi??
不過聽聞 精密管這東西呃錢。。。。。
聽聞 9 成 玩具槍件都是呃錢
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

自己基本上所有落場的長火都是會調過的,或是輕度或是重度。
拎過落場砌的槍只計長火 ( 手槍我不怎麼改的頂多換粒膠 ) ,數數埋埋應該都有十幾支真係拎來射人的,
有時真的會拿了些新槍係打到屎一樣集彈性,但許多時不太關條管事,很多時攪一攪hop 膠壓點已好很多。
以內管而言,純粹個人感想毫無數據支持,
所有管都差唔多,冇邊支管用左之後識飛。
相比起粒hop 膠同bb 彈,條管既作用只係定向,唔岩岩參參唔曲夠直已經完成任務。
粗徑幼徑分別有嘜嘜效果,各人都有各自理論千字文,
但一去到拎數據實測佐證就企哂係度信則有不信則無。
當年亦走去身痕玩奇jack 管6.23 。
但打出黎平平無其,當然身邊總有人話你唔識set 姐乜乜乜。
自己用幼徑管很多是只為了提力,當然還有感覺良好。
玩具槍本身就是花錢買好玩的東西,嘜都計住哂花多一蚊都慎笨不如唔好玩,
但花了大錢換完野但打出來唔好過旁邊支原裝幾多亦是眼淚在心裡流,
結論就是花得起錢可以買些自己喜歡的零件,有用又好冇用又好,感覺良好已值回票價。
但又唔好走另一極端,買完改完再吹到天上有地下無搵了幾年資料幾經辛苦乜乜乜實實十年磨一劍好勁架你識條咩的口吻,又是惹人厭。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Lolanto 於 20-4-2017 12:45 PM 發表

海神唔係台灣廠,所以比台仔抵制?
海神百分百係台仔廠...

引用:
原帖由 Dave 於 20-4-2017 13:03 發表
自己基本上所有落場的長火都是會調過的,或是輕度或是重度。
拎過落場砌的槍只計長火 ( 手槍我不怎麼改的頂多換粒膠 ) ,數數埋埋應該都有十幾支真係拎來射人的,
有時真的會拿了些新槍係打到屎一樣集彈性,但許多 ...
個人覺得買支靚管作用最大係排除左管既問題先,
再調hopup組就事半功倍了,如唔超過250mm内管,
除非要加力唔係就直程可以唔換管,追求集彈性既話6.01至603精密管都係需要既,先3百幾一支pdl同第一牌,有得簡仲用其他牌子?

管黎講我係信日本仔
港台野講到好多功效 但精密管造功好似比較重要
手頭上有條人地送既6.03angry根鋼管 入面係好'鞋' 我唔多信會準左
6.01如果工差大 造得唔好 不如要條做得好既6.03

要準都係定管同搞搞個hopup先
同時手勢都可能有影響

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-4-2017 03:24 發表
管黎講我係信日本仔
港台野講到好多功效 但精密管造功好似比較重要
手頭上有條人地送既6.03angry根鋼管 入面係好'鞋' 我唔多信會準左
6.01如果工差大 造得唔好 不如要條做得好既6.03

要準都係定管同搞搞個 ...
睇返價錢,pd!品質最好黑管6.01長管先4X美金,有折有貨個時仲平
第一牌就6.03品質都有保証亦係不鏽鋼只係三百多,
如有得簡簡返呢兩間就最穩陣了,港台平個D可以搏下但平品質唔見好,但做功好個系列又唔平得日本做幾多仍要揀,咁不如。。。

20 12
發新話題