20 12
發新話題

買 gas疑問

買 gas疑問

想問到底green gas 係幾多kg?
有冇人知各種gas既壓力排行 唔該Ching

CGF乜都有, 餵埋入口既都有o架
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... mp;highlight=%AE%F0

ching,
新手唔夠權限?

依家又有新既氣出左
we既1x 2x 3x 4x
之前有人送過枝4x比我 後座力大左好多 唔敢用落鑄鋁slide手槍

咁得意?
係唔係we green gas 尼
Gas都有分級數 1x係咪最細力?

應該係green gas
但佢分左唔同級 香港好似冇4x
聽說3x可以抗冷

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-5-2017 02:55 發表
應該係green gas
但佢分左唔同級 香港好似冇4x
聽說3x可以抗冷
分左四級不同壓力?一級可否替代134a呢
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 2# 的帖子

新手唔夠權限,師兄跳得高

引用:
原帖由 zzz33369369 於 2-5-2017 19:04 發表
ching,
新手唔夠權限?
冇留意到權限,亂點左你真係唔好意思
條帖權限係10, 新手再升一級就可達到了。
問過原作者,佢設定權限,都係希望論壇會員/新手會多D參與討論,
你發言多幾次就會升級的了

引用:
原帖由 loveless 於 3-5-2017 09:58 發表

冇留意到權限,亂點左你真係唔好意思
條帖權限係10, 新手再升一級就可達到了。
問過原作者,佢設定權限,都係希望論壇會員/新手會多D參與討論,
你發言多幾次就會升級的了
畀幅圖誘導下啲師兄先

請教各位C Hing,是否134a的成本多過猛將 gas呢

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-5-2017 12:25 發表
請教各位C Hing,是否134a的成本多過猛將 gas呢
134a 根本就係環保雪種。。。 實際上 佢係可以用係冷媒層面

猛將氣 乜嘢都唔係。。。 唔覺有其他功能

而邊爐氣 都有佢自己既功能

如果要我比較價值 我直覺會覺得一支有功能既氣。。。 會畀一支無功能既氣 貴

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-5-2017 08:26 發表

分左四級不同壓力?一級可否替代134a呢
要試試先知啦  我估應該比一般gas細力dd

引用:
原帖由 新手一隻 於 3-5-2017 13:47 發表
12kg氣其實都係爐氣邊-臭味+silicone
請問,那麼可否用爐邊氣,直接入落彈匣內呢.

20 12
發新話題