21 12
發新話題

WW2詳細多圖之King Arms M1A1 Para Carbine(4/5)

引用:
原帖由 adamhaha2002 於 5-5-2017 18:36 發表

出左我都唔會帶上身,最多放係槍托到
我試過, 支槍會嚴重失平衡

請問樓主,網上搵唔到呢支大部拆解圖,有機會想睇下拆解(如果煩就唔好拆喇)😊
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 adamhaha2002 於 5-5-2017 00:36 發表
我會集齊大家的意見,順便同KING ARMS個邊反映下
原裝POUCH其實將佢二變一係可以裝到個匣的,不過都要用D力先得啦(我自己就改左)
我係外國forum見到有人改左個pouch的大細合反個匣,但成件事我覺得好核突, 所以2變1個 ...
抄人日本仔,人地日本仔做大左就跟住錯,仲要用件歷史文物黎就件玩具,這樣未免有點本末倒置,有違玩老二的精神,玩得老二自然有啲要求像真。無要求就不如M14當加蘭,m700當no4,MP5當MP40,老解頭盔當M1C...

Ak當MP44,或者MP44用AK夾
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 怒人甲 於 9-5-2017 00:21 發表
請問樓主,網上搵唔到呢支大部拆解圖,有機會想睇下拆解(如果煩就唔好拆喇)😊
有時間可以POST多幾張大部拆解圖, 其實好易

引用:
原帖由 Lolanto 於 9-5-2017 11:01 發表

抄人日本仔,人地日本仔做大左就跟住錯,仲要用件歷史文物黎就件玩具,這樣未免有點本末倒置,有違玩老二的精神,玩得老二自然有啲要求像真。無要求就不如M14當加蘭,m700當no4,MP5當MP40,老解頭盔當M1C.. ...
師兄提出呢個問題其實我都有爭紮過, 其實都係我會出咁多POST的原因。我覺得人人玩二戰都有佢地唔同的原因,有D要求真野、有D係佩服佢地的所作所為,有D係鍾意研究二戰槍械,有D係見到有人玩,想玩埋一份。
好似有D師兄咁,見到個匣唔FIT真POUCH就接受唔到,有D直情瘋狂到自己由頭到尾自己DIY, 有D覺得岩就買。但點都好,見到師兄的執著都係好事,因為可以引起討論,更多人會睇多D二戰野,等人關注多D都係我最終出呢個POST的原因
(當然,我又會同KA個邊反映番)

21 12
發新話題