發新話題

改鎗事宜

改鎗事宜

想請教各位師兄 小弟做咗新血一段時間想挽下改鎗 但係又唔知有咩內件改好 同又唔知改唔同部件會upgrade咩 希望師兄解答 盡可能用416做e.g🙏

AEG or GBB ?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

說實話,咁好難教點改,用AEG定GBB? 想打大力定打遠? 改順定改氣化?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

改槍仲係好花費。
FBC1

Gbb

邊方面出左問題要改?
改外觀?
樓主講416? VFC嗎?

玩槍唔夠經驗唔敢亂插口,
挽鎗就另一回事啦,  
UFC拖箱、Magforce/Maxpedition槍袋,
都係一線價錢架生之後既好選擇,
用料好, 造工唔馬虎, 合理耐用, 價錢唔大咬..

其實如你滿意原裝表現咁無咩需要改動,打爛件或開始神神地先郁手未遲, 改槍D野好多時都係心癢多以現代gbb唔差情況下, 多數換內管,hopup膠甚至成份hopup組換, 打多D自然磨合再上油效果已可以接受, 千期唔好跟追求極限D玩家改一大堆件玩法以為簡單就打到好爽,
冇經驗到時好大可能越改越衰。。

我新手GBB分享,先買了一支cap槍套件自己裝一次了解結構,去2手區睇下全改清單,去衣呵比網跟清單睇價錢相片,去馬記下載爆炸圖對照,上腰貼睇片,基本上2日可以了解晒成件事

引用:
原帖由 Warrencheng 於 23-5-2017 08:14 發表
想請教各位師兄 小弟做咗新血一段時間想挽下改鎗 但係又唔知有咩內件改好 同又唔知改唔同部件會upgrade咩 希望師兄解答 盡可能用416做e.g🙏
挽GBBR槍可考慮M4A1 一定要有手抽,如果唔係根本完全挽唔到。416 基本上唔建議挽,無從入手。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

識挽,一定咁挽:
M4A1裝Surefire Scout Light連Pressure switch,將Switch製落Tango Down handguard ,裝Tango Down Vertical Fore grip,裝LMT Crane stock,再裝Eagle 3-point Sling, DBal再加支Aimpoint M4S 跟Aimpoint菠蘿鏡,用Wilcox Aimpoint Mount,上埋把M9刺刀同Iron Airsoft HK M320連炮尺,裝VFC Kac款M4 Silencer(包咗鋼火帽),咁聚手,好挽到有強烈感覺!

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Dave 於 2017-6-6 11:41 發表

挽GBBR槍可考慮M4A1 一定要有手抽,如果唔係根本完全挽唔到。416 基本上唔建議挽,無從入手。
貼埋戰術網球膠更加有妙不可言o既功效

引用:
原帖由 proproprofessor 於 6-6-2017 11:33 發表
我新手GBB分享,先買了一支cap槍套件自己裝一次了解結構,去2手區睇下全改清單,去衣呵比網跟清單睇價錢相片,去馬記下載爆炸圖對照,上貼睇腰片,基本上2日可以了解晒成件事
最近我有支..馬老仙..M1 Garand..因在射完BB彈後,個bolt沒有後定功能.
後來上貼睇腰片修好,但現在一入氣就漏氣,和無Blow Back功能.

發新話題