發新話題

[others] Well 全行程AK?!

well ak gbb

多謝師兄提示,已開蓋睇過好彩仲有,不過好多油呀!而且我見31好多內件,補給應該唔係問題,

回覆 141# 的帖子

收到 唔該晒 !

依支槍比少少時間可以tune得好, 一直想開post教大家低成本tune依支槍, 保證耐用(已射過4000飛), 準直遠, 但奈何實在冇時間.

引用:
原帖由 kongchak 於 8-6-2018 01:04 發表
https://www.youtube.com/watch?v=txdG8FSIiZs

補充番 事實上外國有條友真係打爆左個身
唉...!見到條片,好似見到我支AK74U的未來. Thx for sharing.

引用:
原帖由 ironjing 於 8-6-2018 04:23 發表
多謝師兄提示,已開蓋睇過好彩仲有,不過好多油呀!而且我見31好多內件,補給應該唔係問題,
咁就真係我唔好彩了,佢的確係好多內件,但就係無我要果件緩衝膠.

引用:
原帖由 arzero 於 2018-6-8 10:01 發表
依支槍比少少時間可以tune得好, 一直想開post教大家低成本tune依支槍, 保證耐用(已射過4000飛), 準直遠, 但奈何實在冇時間.
可以分段教學連載o阿

well ak gbb

緩衝膠可以自製。去工業原料鋪買一種叫臭膠的,質地好似車呔,本來是放在機器腳用來避震,幾張黐埋再用

well ak gbb

幾張黐埋再用刀片界出形狀,我都打算做一個,因原裝是硬膠,無嘜吸震功能

引用:
原帖由 ironjing 於 10-6-2018 11:07 發表
緩衝膠可以自製。去工業原料鋪買一種叫臭膠的,質地好似車呔,本來是放在機器腳用來避震,幾張黐埋再用
改用軟身缓衝膠,會令到blow back的感覺變軟,這也OK?

引用:
原帖由 ironjing 於 10-6-2018 11:11 發表
幾張黐埋再用刀片界出形狀,我都打算做一個,因原裝是硬膠,無嘜吸震功能
C Hing,假若該原裝硬膠,你不要的話,不要拋棄.請PM我.謝謝!

well ak gbb

師兄唔使擔心 ,其實都可以用尼龍膠代替。白色嗰種,小弟而家執緊料改裝,先搞手柄和尾托,魚骨等,至於內部如何tune再等小弟了解

well ak gbb

每段有字數限制的嗎?  等我了解過gbb如何運作後再行動,有冇師兄可提供意見,文字上提示一

引用:
原帖由 ironjing 於 11-6-2018 20:56 發表
每段有字數限制的嗎?  等我了解過gbb如何運作後再行動,有冇師兄可提供意見,文字上提示一
借用以前C Hing的POST,在9#以作參考. 利申..(資質所限,有D我都唔係好明)
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1

well ak gbb

啱啱見到31又做特價。74U賣786元,各位師兄有買趁手。

請問有買全長管長度的師兄,你們的槍有無打得多就全个前節鬆到可以前後移動的情

發新話題