發新話題

[others] Well 全行程AK?!

回覆 86# 的帖子

留心搵下個muzzle底有條pin.

利申用錘仔鎬碎左先知有條pin

回覆 96# 的帖子

支槍原裝預你用CO2匣, 所以飛機條O-ring好鬆, 換返岩size, 連發25度一雞清, 但尾5發明顯回膛好慢, 落場夠用了

回覆 98# 的帖子

要先取走條pin拆個front sight先, 再鬆走條screw先拆到muzzle
利申, 已換w&s wood kit, 裝埋PBS-1 silencer(PBS-4象拔蚌咁既樣真係接受唔到)

回覆 98# 的帖子

deleted

回覆 106# 的帖子

依兩日出圖比教學大家

回覆 110# 的帖子

依兩日出圖比教學大家

回覆 114# 的帖子

youtube只有WE個款, well冇, 跟youtube拆一定唔得

依支槍比少少時間可以tune得好, 一直想開post教大家低成本tune依支槍, 保證耐用(已射過4000飛), 準直遠, 但奈何實在冇時間.

回覆 188# 的帖子

師兄個尾托係邊搵返黎??直上嗎?

回覆 187# 的帖子

原兇唔係top gas或co2事, 係本身個O-Ring size唔岩.

回覆 196# 的帖子

原裝尾托lock位在平均受力下3000-5000發間會被bolt back撞爆, 師兄此舉有機會令受力不均, 要諗方法加固.
我在撞爆後用金屬膠黏合返再加多條螺絲幫手受力

P.S 打算跟你改法, 有咩要注意?

回覆 198# 的帖子

師兄影黎睇下比大家學下野啦

回覆 202# 的帖子

以我爆過兩次經驗黎講, 鋼土加固個個位並不能作修補或抵受bolt back的力道, 須要DIY鑽一條螺絲上去抵受bolt back力道.

PS. 加左螺絲後已落場兩次

發新話題