25 12
發新話題

[others] Well 全行程AK?!

引用:
原帖由 ironjing 於 10-6-2018 11:11 發表
幾張黐埋再用刀片界出形狀,我都打算做一個,因原裝是硬膠,無嘜吸震功能
C Hing,假若該原裝硬膠,你不要的話,不要拋棄.請PM我.謝謝!

引用:
原帖由 ironjing 於 11-6-2018 20:56 發表
每段有字數限制的嗎?  等我了解過gbb如何運作後再行動,有冇師兄可提供意見,文字上提示一
借用以前C Hing的POST,在9#以作參考. 利申..(資質所限,有D我都唔係好明)
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1

回168# Dave C Hing
wow!支槍更換左前護木和手握柄,視覺效果,
比原本的,醒好多. Thx for sharing.

比我從新揀過,我要co2匣好過.

引用:
原帖由 0050100 於 31-7-2018 14:31 發表
跟足之前師兄教落,全枝爆一次,換下hop up膠,再從組,小改下造形,試打左十多匣尙算理想,
下一個目標係希望能做到保持全行程而提速.
換左個尾托,的確是'耳目一新'. Thx for sharing.

引用:
原帖由 Dave 於 31-7-2018 14:38 發表

在下相反,co2 版本購入,後購一隻gas 匣。
其實co2 匣都唔係太清到40 粒。
應該係本身耗氣太凶。
Dave C Hing,我的並不是清匣問題,
問題是在入氣時,(已經把匣下的鐵片移除)多種角度,都未能順利灌入.
咁耐,只有1次順利灌入到. 但已經浪費了可以打8-10匣的手槍氣了.

引用:
原帖由 0050100 於 2-8-2018 12:36 發表
我用鐵土法攪左個底,久唔久緊下鑼絲,後段都好難會爆.
請教C Hing, 我的已經爆裂左,可否用這個方法修補呢?謝謝.

引用:
原帖由 Dave 於 1-8-2018 22:37 發表

估計是入氣VALVE 被塞了,或者是ORING 有問題,入氣時迫不開ORING 入不到氣。可試試拆出VALVE 研究一下。
謝謝Dave C Hing提供有關可能性問題,以供參考.

引用:
原帖由 0050100 於 3-8-2018 13:20 發表
其實我並不知會點爆,可否影張相擺上來可以硏究下.
謝謝C Hing的好意, 我現時上載圖片,都是用我的平價手機,
沒有信心會清晰地影到該裂位.暫時我用了AB膠合上.

引用:
原帖由 arzero 於 6-8-2018 10:25 發表
以我爆過兩次經驗黎講, 鋼土加固個個位並不能作修補或抵受bolt back的力道, 須要DIY鑽一條螺絲上去抵受bolt back力道.

PS. 加左螺絲後已落場兩次
謝謝C Hing給予有關經驗分享.

25 12
發新話題