發新話題

[VFC] VFC HK416 A5 Review

引用:
原帖由 Opica 於 31-5-2018 15:17 發表

其實。。。第一水擺耐左都會係咁。。。

Hopup座換左先係2.1代
鋼PIN HOPUP座先係第2水??

P.S : 我0個支想拆HOPUP座黎睇下都唔得...原廠已將HOPUP座螺絲扭撻...已分解不能

唔好意思想請教一下

即係而加賣緊街既既 416D V2 同 416A5 都係 "第 2 代 Hopup 座"
而加既呢水既 A5 只係隻色少左金粉 (喺廠擺耐左?XD)
將會有少改 "第 2.1 代 Hopup 座" 既 D 同 A5 就黎見街?

另搭單問多野較力果組野係咪好易收皮?

謝謝!

引用:
原帖由 Kwind 於 31-5-2018 15:20 發表

鋼PIN HOPUP座先係第2水??

P.S : 我0個支想拆HOPUP座黎睇下都唔得...原廠已將HOPUP座螺絲扭撻...已分解不能
應該港台第一水已係鋼PIN, 只係再早一批既歐版先有災情

咁換唔換TNT hopup套裝好呢?謝謝

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 JBL 於 31-5-2018 20:33 發表

?_nc_cat=0&=998024261c72be5212973003a91f14f3&oe=5B799E14
https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/v/t1 ...
好似分別不大

小弟本身好鐘意hk416同ral8000但喺 very frustrating company 今次出到咁閃,買返黑色算
全氣動
czp09
ump9
msg90

引用:
原帖由 JBL 於 31-5-2018 20:33 發表

?_nc_cat=0&oh=998024261c72be5212973003a91f14f3&oe=5B799E14
https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/v/t1 ...
睇相分別真係唔大...睇到D色中間都係好多閃粉

可能真係擺耐左所以冇咁閃

我0個支好似係一出之後我第2個禮拜買到而家...而家都暗色左好多...冇當初咁光

D金粉氧化左
無計既 條骨係擠鋁可以陽極 個身係鑄要用漆

引用:
原帖由 Opica 於 31-5-2018 15:17 發表

其實。。。第一水擺耐左都會係咁。。。

Hopup座換左先係2.1代
師兄唔好意思,急問,2.1 係咪未出的?如果出左的話請問係咪一如既往爆開先知 Version 幾?謝謝

引用:
原帖由 no-name 於 1-6-2018 11:32 發表

師兄唔好意思,急問,2.1 係咪未出的?如果出左的話請問係咪一如既往爆開先知 Version 幾?謝謝
紅狼新番個D可能係2.1

之前聽講2.1個座會轉用鋁

引用:
原帖由 Opica 於 1-6-2018 11:47 發表

紅狼新番個D可能係2.1

之前聽講2.1個座會轉用鋁
想問問師兄邊度有介紹轉咗用鋁?謝謝

引用:
原帖由 matthong 於 1-6-2018 14:12 發表

想問問師兄邊度有介紹轉咗用鋁?謝謝
行家 ,等開箱confirm

發新話題