發新話題

[VFC] VFC HK416 A5 Review

VFC HK416 A5 Review

https://www.youtube.com/watch?v=vhmmz8rklEM

-New Hopup System
-New Bolt carrier set

This is the TRUE 2017 version...?

沙金隻色好靚仔喎 ,V記幾時出沙色vmag? Mk18同A5要沙夾先好睇

睇晒條片...條新BOLT好似幾好...冇左條舊BOLT既問題

但個新HOP-UP 感覺嘛嘛...睇片似係膠造

e隻hopup 座既設計mp7已經有, 只能話快扣好唔穩定, 會一下高, 一下低咁
我生得聰明得罪你咩!!!

Hopup要準都係預返比水用A+個隻,v記肯不斷改良係好事既,
連bolt都又改應該同鍛身版係最終版了, 出左A5咁舊款416繼續出定比A5取代? 如價錢相近咁應該多數人玩新野
話時話,呢支同鍛版M4定左價未。。

引用:
原帖由 gainax 於 29-5-2017 01:13 發表
Hopup要準都係預返比水用A+個隻,v記肯不斷改良係好事既,
連bolt都又改應該同鍛身版係最終版了, 出左A5咁舊款416繼續出定比A5取代? 如價錢相近咁應該多數人玩新野
應該舊款416會照出, 因為D SF都係用緊舊款416
PS. 鍛版M4 好似係USD 7XX

引用:
原帖由 gainax 於 29-5-2017 01:13 發表
應該冇咁簡單...佢成組HOP UP同外管改晒

用唔返舊版升級件...要等後續有廠出先應該有得攪

而A5 原裝真係用膠HOP UP座的話...個Barrel Nut壓位都係壓新HOP UP座

而唔係舊版咁壓外管...感覺有D牙煙

另外6MM BB刻左0係紅圈位

唔知點解要轉位...刻返防塵蓋咪幾好囉

回覆 6# 的帖子

是舊款停產就可惜了,多一個選擇係好事,A5睇怕定價會貴過舊款話哂新野
7XX美金估計6千少D或多少少,鍛身到港賣5千中尾港紙就有唔少吸引力 實等下次e記做折順便等埋17版mk12同18先扑搥

回覆 7# 的帖子

原來佢成個結構改左,咁可能有信心做到準唔洗玩家改掛?
係就正慳唔少望就咁望。。。

引用:
原帖由 Kwind 於 29-5-2017 02:11 發表
另外6MM BB刻左0係紅圈位

唔知點解要轉位...刻返防塵蓋咪幾好囉

會唔會係歐美版出口先係咁
亞洲版仲刻玩具字=倒米。。

引用:
原帖由 Kwind 於 29-5-2017 00:33 發表

但個新HOP-UP 感覺嘛嘛...睇片似係膠造
聽聲似金屬
https://youtu.be/vhmmz8rklEM?t=45m7s

引用:
原帖由 Kwind 於 29-5-2017 02:03 發表

應該冇咁簡單...佢成組HOP UP同外管改晒

用唔返舊版升級件...要等後續有廠出先應該有得攪

而A5 原裝真係用膠HOP UP座的話...個Barrel Nut壓位都係壓新HOP UP座

而唔係舊版咁壓外管...感覺有D牙煙

Hopup組件睇d縲絲洞應該係合金的...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 blockhead 於 29-5-2017 03:34 發表

聽聲似金屬
https://youtu.be/vhmmz8rklEM?t=45m7s
引用:
原帖由 2slow 於 29-5-2017 11:08 發表

Hopup組件睇d縲絲洞應該係合金的...
THX 兩位師兄...尋晚夜媽媽開得好細聲睇...冇聽到金屬聲

係金屬就穩陣好多了

幾驚佢17版出個膠HOP UP....18版改金屬HOP UP咁出

引用:
原帖由 Kwind 於 29-5-2017 14:28 發表

THX 兩位師兄...尋晚夜媽媽開得好細聲睇...冇聽到金屬聲

係金屬就穩陣好多了

幾驚佢17版出個膠HOP UP....18版改金屬HOP UP咁出
其實都應該會有人出鋁製寶品比佢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題