發新話題

[KJ] [持續更新]KJ你到底想點之KP-13開箱

[持續更新]KJ你到底想點之KP-13開箱

前言

當Hicap款式已經出到爛左
但個個都繼續為SAI HICAP 為之瘋狂既時候
小弟卻一直期待KJ既新款Glock

今日Rainbow 7+1 入手價 $ ^@%
簡直驚喜連連
值得上黎分享一下
個人認為呢支槍不論新手落場
甚至老手拎黎殺肉取Grip都係一流
暫時先上載幾張圖睇下咁多位睇唔睇到固中玄機
基本上支槍可以直接落場
但有小問題要先解決
亦會討論下支槍係設計上既優點同缺點
暫時可以用"蔗渣既價錢 燒鵝既味道"去形容呢支槍

手機影相比較傷眼請體諒

附件

1-6-2017 20:04

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 天翔翼 於 1-6-2017 20:07 發表
個價幾靚,但係隻grip個色老實講唔好睇......
其實呢隻色唔差
係相機影出黎會變左鬼片個種綠色
根據Rainbow 7+1 所講遲下會有黑色同沙色出
最重要係條Slide上面個Marking
我見到實物個時直情O左嘴
然後就係一輪驚嘆

引用:
原帖由 olw0978 於 1-6-2017 23:26 發表
呢把幾不像,又似 Glock 又似 M&P 又有點 Sig 味道,看 mag catch 形狀及方向,似乎沒有其他彈匣兼容

坦白說,請恕在下唔識欣賞。。。
剛試過了
所有GLOCK的彈匣都合用
AW GLOCK
WE GLOCK
MARUI GLOCK 17 都可以
係未試22

繼續

原裝前準星是真光纖
應該是2mm粗
非常光

很精美的Marking
一開盒的時候

有透明膠圈防止磨損
很有心的設計
不過回膛桿是膠製的

和馬記的飛機對照圖
KJ的飛機可以安裝到馬記的飛機座並順利擊發
馬記的飛機裝到KJ飛機座上有一點點實但也是可以擊發
原因下一張圖會提及

KJ的飛機座
很有趣
Simple piston的設計
KJ把整個飛機座上了油
連飛機座內壁及與Hammer/disconnector 接觸的地方都做到個滑架一樣的表面處理
結果是新槍拉起滑架是有一點卡的感覺
但多打幾十匣自然打磨或是人手拋光(比較建議)後則非常爽

附件

4-6-2017 15:43

引用:
原帖由 olw0978 於 2-6-2017 05:21 發表
好奇想知退匣制是否可以左右變更,可否要求樓主影下彈匣左右兩側?
退匣制的設計本身沒有預你換左右
彈匣也和馬記G17一樣只有一邊
但如果可以3D打印及用馬記G22的彈匣
以其下身的設計應該有可能做到左右互換

發新話題