101 1234567
發新話題

[Marui] 馬記M870討論

馬記M870討論

天時暑熱, 細佬我最近想入手支馬記M870黎打下cqb。因爬文得知馬記長版870個氣缸有先天性缺憾(叉topgas會漲), 以及室內來說太長不利作戰, 所以睇岩左支短版馬記870。故在入手前想問問各位師兄, 對支野既評價如何? 據聞上彈嘴及上彈連杆等部份也是易爛的地方。請各位師兄賜教, 謝謝

回覆 1# 的帖子

人地設計係比134用,你用top gas,呢個唔係設計問題,係使用人使用不當既問題

用嬲嬲個gas tube係咪就用到 top gas ?

自己無玩過TM870, 但聽朋友講叉top gas存放先會漲, 如有錯請指正

引用:
原帖由 BLSK 於 3-6-2017 13:42 發表
用嬲嬲個gas tube係咪就用到 top gas ?
係, but 上網睇, 換左尾柄ok後, 到鎗身入面氣缸valve 幫你放氣 ~ (不負責任的說)

回覆 5# 的帖子

全中,尾通太多空間,氣壓太大

小弟呢支完全無放氣既事發生, 仲好好爽!

附件

3-6-2017 20:17

引用:
原帖由 Ang123456 於 3-6-2017 20:17 發表
小弟呢支完全無放氣既事發生, 仲好好爽!
set得好型wow師兄   支野玩左幾耐? 有冇小毛病之類?

引用:
原帖由 benlawnf 於 3-6-2017 06:54 發表
天時暑熱, 細佬我最近想入手支馬記M870黎打下cqb。因爬文得知馬記長版870個氣缸有先天性缺憾(叉topgas會漲), 以及室內來說太長不利作戰, 所以睇岩左支短版馬記870。故在入手前想問問各位師兄, 對支野既評價如何? 據聞 ...
短版用 手槍匣式入GAS 可入TOPGAS 。

長版盒仔式GAS TANK 受不了TOPGAS,叉了不用 1 晚就漲。
可用IRON 金色的GAS TANK 取代之,之前SHOOTER 有賣三百左右,不漏氣不漲匣。

其實很多牌子也有出,例如有隻 叫 MAN PRODUCTION 的工作室有出,朋友用過也是OK,但連運費索價近500。

紅色那一款S&X,網上片比鬼佬留言狂插不停漏,是否屬實不知,但已嚇到在下唔敢買。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

用Topgas太大力,我鍾意玩細力所以用134A
平時d鎗用Topgas係因為有blowback,想有番少少recoil,呢枝冇得blowback所以用134A我冇所謂

槍身入面啲O-ring換過靚啲㗎就唔會漏氣。
Loading arm/ loading plate要換鋼先可以解決上彈不順。
氣匣響QXF搞,將氣匣兩邊打穿修螺絲可以改善匣脹㗎問題。
究竟世界上還有神嗎?

唔好換呢舊,因為換咗都照漏氣:
http://m.redwolfairsoft.com/item ... nal+Stock%29+Series
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 4-6-2017 12:54 發表
槍身入面啲O-ring換過靚啲㗎就唔會漏氣。
Loading arm/ loading plate要換鋼先可以解決上彈不順。
氣匣響QXF搞,將氣匣兩邊打穿修螺絲可以改善匣脹㗎問題。
多謝師兄賜教! 即係支野原裝已經會上彈不順, 鋼三寶是必換?

最優先需要換的是Loading Arms,呢支嘢好易變型。而且支槍太多小零件,唔建議自己拆。不過橫掂都要拆,不如一炮過換哂啲易打柴㗎零件好過,而O-ring也是最優先要換的。否則打Top Gas好快漏氣。
引用:
原帖由 benlawnf 於 4-6-2017 21:59 發表

多謝師兄賜教! 即係支野原裝已經會上彈不順, 鋼三寶是必換?
究竟世界上還有神嗎?

101 1234567
發新話題